Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

День Черняхівської громади: танцювальний флешмоб, унікальна виставка робіт місцевих майстрів і майстер-класи для найменших. ФОТО

Дата: 10.06.2024 08:05
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Чотири роки тому, у червні 2020 року, утворилась Черняхівська селищна територіальна громада. Відтак День громади святкуємо у другу неділю червня.

Цьогоріч Черняхівська громада відзначила свій день народження 9 червня. А напередодні, в рамках святкування цієї події, в адміністративному центрі громади відбулись цікаві події: танцювальний флешмоб для наймолодших жителів Черняхівщини провів визнаний майстер своєї справи, хореограф приватної студії танцю "Dream star" Андрій Кукшин.

Після цього у фоє Черняхівського будинку культури відбулось урочисте відкриття виставки "Творча громада" - унікальне зібрання виробів місцевих майстрів, імена яких вже відомі далеко за межами нашої громади.

Картини у техніці об’ємного різьблення по дереву - впізнаваний стиль різбяра Василя Остапчука. Кожен витвір - ціла історія з безліччю тонких деталей і продуманим сюжетом.

Ляльки-мотанки Зінаїди Бугайчук - давній народний український оберіг. А її авторські вироби дарують навіть світовим лідерам. На виставці в Черняхові преставлена особлива колекція - зібрання мотанок, які заслужена майстриня народної творчості зробила для кожного регіону України. І це особливо копітка праця, адже усі елементи одягу і стилю - результат детального вивчення історії та традицій конкретного регіону. Під час презентації цієї експозиції Зінаїда Бугайчук подарувала ляльку-мотанку, яку спеціально зробила до Дня громади - символ Черняхівщини - заступнику Черняхівського селищного голови Андрію Ющенку. 

Ще один талант, який розкрився на нашій благодатній землі - лялькар Нікіта Перцев, який з дитинства закоханий в театр ляльок. І дитяче захоплення переросло в обрану професію. А нині Нікіта Перцев - дитектор Черняхівського будинку культури, режисер-постановник, актор і автор понад сотні ляльок, створених власноруч. Від найменшої до величезних - багато цікавих і яскравих ляльок можна побачити на виставці "Творча громада".

А ще тут представлені колоритні роботи місцевих майстринь Грабарчук Анни, Сидорової Ірини, Легенчук Надії, Онищук Валентини, Горкуші Валентини, Городнюк Оксани, Краснобокої Катерини, Вознюк Надії, Шилігацької Антоніни, Коваль Ольги. Виставка працюватиме в фоє Черняхівського будинку культури до 18 червня.

Поки дорослі розглядали і фотографували експонати вистаки, діти із задоволенням навчались новому - майстер-класи від викладачів КЗПО "Будинок дитячої та юнацької творчості" і "Станція юних техніків" Черняхівської селищної ради не залишили байдужим нікого. Якраві патріотичні браслети і сердечка, виготовлені власноруч, хлопчики і дівчатка залишали собі і дарували друзям. Обмін позитивним настроєм - гарний початок літніх канікул!

 

Дякуємо усім, хто зробив цей день особливим!

 

Найбільша наша вдячність захисникам, завдяки яким ми мали ще один мирний день і можливість його прожити на своїй рідній землі!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь