Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Для управителів багатоквартирних будинків процедура професійної атестації обов`язкова

Дата: 08.06.2023 11:42
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

23 березня 2023 року набув чинності Закон України  "Про внесення зміни до пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні  положення" Закону України "Про житлово-комунальні послуги". 

Згідно вищевказаного Закону, якщо органом місцевого самоврядування не було проведено конкурс з призначення управителя до 1 травня 2021 року, то такий конкурс має бути проведено не пізніше шести місяців з дня припинення  або скасування воєнного стану. 

Конкурс проводиться в будинках, у яких станом на дату, що передує двом  місяцям до запланованої дати оголошення конкурсу: 

1) не створено ОСББ; 

2) не обрано форму управління; 

3) не проведено конкурс з призначення управителя органом місцевого  самоврядування.  

Крім цього, згідно Наказу Мінрегіону від 13.06.2016 № 150 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя  багатоквартирного будинку», до участі в таких конкурсах допускаються лише ті управителі, які пройшли процедуру професійної атестації та отримали  відповідний кваліфікаційний сертифікат. 

З метою уникнення проблемних питань в ході організації та проведення конкурсів з призначення управителя багатоквартирного будинку,  просимо заздалегідь підготуватися до участі у таких конкурсах та отримати кваліфікаційного сертифіката за  напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)», без якого неможливо прийняти участь в даному конкурсі. 

Сьогодні акредитований Орган з сертифікації персоналу «Інститут  муніципального менеджменту» працює та активно проводить професійну  атестацію за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи  будинків)», при цьому зважаючи на складні умови, в яких сьогодні доводиться працювати управителям багатоквартирних будинків, фахівці сфери управління  житловим фондом в умовах дії правового режиму воєнного стану мають  можливість пройти процедуру професійної атестації за найнижчою ціною. 

Варто зауважити, що програму навчання при підготовці до професійної  атестації дещо адаптовано та враховано особливості роботи управителів багатоквартирних будинків в умовах воєнного стану.  

Процедура професійної атестації триває 3 дні (навчання та іспит) та проходить у онлайн форматі. За результатами успішної здачі іспиту заявники  отримають кваліфікаційний сертифікат за напрямом «Менеджер (управитель)  житлового будинку (групи будинків)» та їх дані буде занесено до Загальнодержавного реєстру атестованих осіб, який розміщено на офіційному сайті Міністерства розвитку, громад та інфраструктури України. Зважаючи на вищевикладене, просимо поінформувати фахівців сфери  управління багатоквартирними будинками Вашого населеного пункту про  можливість дистанційного проходження професійної атестації на відповідність  кваліфікаційним вимогам професії «Менеджер (управитель) житлового будинку  (групи будинків)», яка є обов’язковою умовою роботи управителів з 01.01.2019  року та без проходження якої неможливо прийняти участь в конкурсах з  призначення управителя багатоквартирного будинку, які має бути проведено не  пізніше шести місяців з дня припинення або скасування воєнного стану.

Подати заявку та отримати більш детальну інформацію про вартість та дати  проведення професійної атестації, можна по телефону: (093) 392-16-22 або шляхом  надсилання листа на ел. пошту: k.oshiyko@imm.in.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь