Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

В Андріївці та Горбулеві пройшли публічні зустрічі з жителями старостинських округів Черняхівської громади

Дата: 02.03.2023 11:20
Кількість переглядів: 675

З 1 березня 2023 року розпочались публічні зустрічі з жителями старостинських округів Черняхівської громади, під час яких старости звітують про результати роботи за 2021-2022 роки.

Фото без опису

Першими ознайомили своїх земляків з виконаною роботою старости Андріївського і Горбулівського округів.

У публічних зустрічах з жителями старостинських округів взяли участь голова Черняхівської селищної ради Наталія Ревчук, заступник селищного голови Андрій Ющенко, секретар селищної ради Тетяна Тарнавська, керуючий справами виконавчого комітету Василь Чечко, а також начальники відділу освіти, молоді та спорту Наталія Заборчук і земельних ресурсів та екології – Володимир Кальчук.

У своїх звітах Тетяна Гудемчук  та Зінаїда Семенюк доповіли про демографічні дані та міграційний рух населення, проведені заходи щодо упорядкування старостатів, благоустрій кладовищ, заклади, які функціонують, кількість ВПО, кількість виданих довідок і наданих послуг за цей час, рівень виконання ними доручень та своїх повноважень, про погосподарський облік, ведення обліку військовозобов’язаних,  здійснення оповіщення військовозобов’язаних; про роботу над розв’язанням проблем у сфері благоустрою старостатів, зокрема про укладення договорів з комунальним підприємством на вивіз побутового сміття; грейдерування і підсипання комунальних доріг, які знаходяться на балансі селищної ради.

Попри те, що в с.Андріївка звіт старости заслухали небагато місцевих жителів, вони поставили ряд питань, які найбільше турбують: стан орендованого ставка; проблема із польовими дорогами, які селяни використовують для проїзду гужовим транспортом до своїх городів, однак ці дороги переорює місцевий орендатор; потреба в ремонті зупинок громадського транспорту і налагодження співпраці з місцевими підприємцями.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Так вже склалось історично, що жителі Горбулева завжди активні в питаннях життя свого села і його майбутнього. Тож на звіт старости прийшли біля 80 горбулівців. Були і представники села Науменка Горбулівського старостату.

Фото без опису

Зінаїда Василівна – староста Горбулівського старостату, окрім вищезгаданих питань, повідомила і про важливість перейменування окремих вулиць. Це питання місцеві жителі  вирішили обдумати і обговорити згодом.

Фото без опису

Фото без опису

Місцеві жителі піднімали проблемні питання перспективи роботи  Горбулівської гімназії, аварійно-небезпечного стану доріг між населеними пунктами (які має обслуговувати ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», що виграло тендер на обслуговування доріг місцевого значення в Житомирській області), відновлення вуличного освітлення, земельні питання. На кожне з них вони отримали кваліфіковану відповідь спеціалістів.

Фото без описуСтарости окреслили і плани роботи на 2023 рік. Адже, попри воєнний стан в країні, щоденних клопотів та турбот не стало менше. Так, представники місцевого самоврядування у очолюваних старостинських округах надалі працюватимуть над благоустроєм населених пунктів та надаватимуть адміністративні послуги в межах своїх повноважень.

В Горбулеві після звіту Зінаїда Семенюк квітами щиро подякувала всім матерям і дружинам захисників, які стали до зброї, щоб боронити Україну від ворога. А працівники культури провели благодійний концерт, під час якого зібрали кошти для Збройних Сил України.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь