Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Ще одне укриття відремонтовано

Дата: 23.02.2023 12:15
Кількість переглядів: 83

У Черняхівському ліцеї №2 зробили капітальний ремонт укриття для здобувачів освіти та персоналу навчального закладу. Якість виконаних робіт та умови перебування здобувачів освіти в ньому перевірили Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук, заступник голови Андрій Ющенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Заборчук і директор ліцею Валентина Каллер.

Оновлений тимчасовий прихисток відповідає рекомендаціям ДСНС «Щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти», вимогам Кодексу цивільного захисту України, Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку, затвердженого Постановою КМУ від 10.03.2017 р №138, наказу МВС від 09.07.2018 р. №579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 30.07.2018 р. №879/323331.

Роботи по облаштуванню сховища розпочались ще влітку. В сховищі зробили вентиляцію, поміняли труби, облаштували санвузли для школярів і дошкільнят, провели освітлення. Розділили простір на кремі кімнати для дітей різних вікових груп, в тому числі і для дошкільнят, які навчаються в найближчих садочках. Зроблено внутрішні оздоблювальні роботи, такі як фарбування стін, стелі, бетонування і фарбування підлоги, встановлення дверних блоків.

Також в укритті передбачено опалення, є обігрівачі, зроблені запаси води, медикаментів та засобів гігієни.

На випадок перебоїв з електропостачанням є генератор. А лампи освітлення працюють на зарядах по кілька годин без підживлення.

Протягом кількох місяців укриття, площею 600 метрів квадратних, зробили придатним для використання. Тут одночасно може перебувати до 700 людей. До слова, після завершення ремонтних робіт на офлайн-навчання вийшла більшість ліцеїстів, тож тепер ліцей навчається в одну зміну.

Всі витрати на капітальні ремонти оплачені з місцевого бюджету.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь