Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Продовження децентралізації: фокус на підвищенні стандартів прозорості, захищеності та підзвітності місцевого самоврядування

Дата: 21.02.2023 11:00
Кількість переглядів: 67

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в співпраці з Парламентом, органами місцевого самоврядування (ОМС) та громадськістю продовжить реалізацію реформи децентралізації.

Пріоритетні завдання для продовження реформи місцевого самоврядування (децентралізації) обговорили представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Представництва Європейського Союзу в Україні, Посольства Німеччини та Посольства Данії в Україні.

«Попри успішність децентралізації в Україні, маємо низку системних нерозв`язаних питань. Зокрема, на законодавчому рівні відсутній дієвий та незалежний механізм нагляду за конституційністю та законністю рішень органів місцевого самоврядування», – сказала Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

За її словами, відповіддю на це може стати створення в Україні інституцій префектурного типу. Це слугуватиме посиленню законності рішень на місцях.

«Інший напрям — вдосконалення служби в ОМС і її гармонізації з положеннями державної служби. Йдеться про створення інструментів захисту інтересів працівників на рівні місцевого самоврядування. Важливою складовою впровадження реформи децентралізації є підтримка наших партнерів. Це стосується як законодавчих змін, так і проєктів та ініціатив. Зокрема, наразі спільно з донорами працюємо над запуском Офісів підтримки реформ на рівні ОМС. Це відкриє для громад прямий доступ до кращих світових практик та стандартів у сфері місцевого самоврядування», — зазначила Олександра Азархіна.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь