Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Черняхівська лікарня - з власною котельнею!

Дата: 18.10.2022 15:00
Кількість переглядів: 401

Фото без опису

Підтримка нормального температурного режиму в лікарняному закладі – одна з умов комфортного перебування та ефективного лікування пацієнтів. Минулі роки теплопостачанням у Черняхівське ТМО займалась приватна структура – ПП «Теплодар 2», з якою був укладений відповідний договір попереднім керівником ТМО. Практично перед початком опалювального сезону 2021-2022 років від приватного постачальника надійшов лист про підвищення вартості його послуг: з 1253,78 грн /Гкал ціна збільшилась до 2 985,17 грн/Гкал.

Щоб не зірвати опалювальний сезон і не ставити під загрозу лікарню, договір на теплопостачання (після переговорів про зниження ціни) тоді був продовжений за ціною 2397,6 грн/Гкал. У січні 2022 року, відповідно до «Договору про закупівлю товарів (робіт або послуг_ за державні кошти», укладеного між ПП «Теплодар2» і директором КНП «Черняхівське ТМО» Віталієм Ніколайчуком, за 3 млн 300 тис.грн постачальник мав надати комунальній установі 1015 Гкал. Для порівняння: сума попереднього договору, укладеного 2 лютого 2021 року, 2 млн 485 тис. грн за 1982 Гкал.

Аби уникнути подібних ситуацій, коли через завищену ціну ставиться під загрозу дотримання температурного режиму в соціально важливому закладі, комісія з питань фінансів і бюджету селищної ради запропонувала тодішньому керівнику ТМО відновити роботу власної котельні, яка обліковується на балансі підприємства та є власністю Черняхівської селищної територіальної громади. Для цього потрібно було провести тендер і закупити нові котли. Кошти на це вишукали з бюджету селищної і обласної рад. Але тоді тендер не відбувся.

Відповідно, весь минулорічний опалювальний сезон тепло в медичний заклад постачала приватна фірма. Оплата даних послуг проводилась за рахунок бюджетів територіальної громади та ТМО.

Лише у травні 2022 року, після неодноразового нагадування і рекомендацій селищного голови, керівництво КНП «Черняхівське ТМО» знову повернулось до питання власної котельні. Але директор ТМО не був зацікавлений у роботі власної котельні медичного закладу.

У серпні цього року в.о. директора Черняхівського ТМО став Петро Пронькін. Після проведення всіх необхідних процедур, без зволікання часу, був укладений договір і розпочато ремонт котельні та проведено заміну необхідного обладнання.

Вчора, 17 жовтня 2022 року, провели пуск нового ВЛАСНОГО обладнання. Все працює, як і належить. Заготовлено запас дров. Отже, медичний заклад Черняхівської селищної громади буде з теплом. І це тепло коштуватиме дешевше та, що найголовніше, не буде залежати від приватних інтересів окремих підприємців.

Фото без описуФото без опису

Ось така котельня із власним обладнанням даватиме тепло для нашого медичного закладу.

А на фото нижче: котельня після оренди, до ремонту. Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь