Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Не втрачайте людського обличчя!

Дата: 25.07.2022 15:00
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

Життя в цивілізації передбачає утворення відходів та сміття практично у кожному домі, де живуть люди. Більше чи менше, але те сміття є у всіх, хто купує щось у магазині, ремонтує дім, прибирає подвір’я…

У той час, коли для одних господарів сміття давно перестало бути проблемою, бо підписали договір на його вивіз із КП «Черняхів-Добробут» , інші вважають себе чи то найхитрішими, чи то якимись особливими і своє сміття підкидають під стовпи чи просто на узбіччя центральних доріг. А що, селищна рада прибере. Звичайно, прибере. Не буде ж містечко потопати у відходах через безвідповідальність окремих «господарів»? Однак, чому ті черняхівці, які живуть біля центральних доріг, мають щоранку спостерігати біля своїх дворів чуже підкинуте сміття, яке часто за ніч встигають розтягнути вуличні пси? Чи, може, комусь із місцевих приємно йти вранці на роботу і переступати ті купи мотлоху? Про враження людей, які просто проїжджають Черняховом, вже й не говоримо…

Вкотре нагадуємо, що кожне домоволодіння, де живуть люди, повинно мати договір на вивіз ТПВ!

Для тих, кому не заважає власне сумління, є відповідальність щодо порушення загальноприйнятих правил благоустрою населених пунктів та забруднення довкілля.  
Так, стаття 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачає, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Тобто, на громадянина може бути накладений штраф від 340 до 1360 грн.

Заборонено вивозити і вивантажувати, влаштовуючи стихійні звалища, відходи, траву, гілки, деревину, листя, різне сміття у невідведених для цього місцях, а саме: на вулицях, прибудинкових територіях, біля річок та водойм, у лісосмугах, ярах і канавах.

Проведення перевірок територій із складенням відповідних актів та протоколів перебуває у компетенції органу місцевого самоврядування.

Тому для тих, хто, дбаючи про чистоту у власному обійсті, викидає сміття абиде, така бездумність обернеться серйозними проблемами із законом та матеріальними втратами для сімейного бюджету.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь