Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Музична школа: проблеми сьогодення

Дата: 22.09.2021 08:30
Кількість переглядів: 502

Музична освіта – один із важливих аспектів різностороннього розвитку особистості. Особливо для дітей в час, коли світ переживає справжній «вибух» розвитку новітніх технологій, різноманітних гаджетів. Коли батьки б’ють на сполох через прогресуючу залежність молодого покоління від соціальних мереж. Адже діти, яким не дали можливість проводити час із користю для себе, обов’язково знаходять, чим заповнити свій «вільний простір». Розумний вихід є: дітей необхідно залучати до цікавого і корисного. Одним з таких видів розвитку є музична освіта.

До минулого, 2020 року, на території Черняхівського району була музична школа. Хоча, чому була? Вона працює й досі. Однак не за своєю юридичною адресою та не в своєму приміщенні, адже приміщення самої музичної школи не придатне до експлуатації.

У 2020 році за ініціативи Черняхівської райдержадміністрації, за погодженням та підтримки Житомирської облдержадміністрації було розпочато капітальний ремонт по об’єкту: «Капітальний ремонт початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу Черняхівської музичної школи за адресою: Житомирська область, смт Черняхів, вул. Шевченка, 8», замовником даних робіт був визначений сектор культури, молоді та спорту Черняхівської райдержадміністрації.

    У відповідності з робочим проектом, заплановані видатки на ремонтні роботи складали  у цінах  2020 року -  4 220 890,00 грн.

Згідно з розпорядженням КМУ №891-р від 08.07.2020р. «Про розподіл у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, окремих територій», виділено кошти по даному об’єкту в сумі 3 500 000,00 грн.

Сектором культури, молоді та спорту Черняхівської райдержадміністрації для виконання вищевказаних робіт були укладені договори:

  •  з ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект»   договір за  № 102 від 06.10.2020р. на суму 3 980 490,52 грн.;
  • з Житомирським колективним підприємством по проектуванню цивільного та промислового будівництва «Житомирпроект» договір  від 08.10.2020р. на суму 29 160,00 грн. на ведення авторського нагляду;
  • з ФОП «Радченко Микола Миколайович» договір від 08.10.2020р. на здійснення технічного нагляду на суму  46 710,41 грн.

Не зважаючи на неодноразові звернення до Державної архітектурно-будівельної інспекції України дозвіл на початок виконання будівельних робіт сектор культури, молоді та спорту Черняхівської РДА не отримав, але при цьому ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект», порушуючи вимоги ст. 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», без дозволу на початок робіт провело демонтаж значної частини приміщення і розпочало будівельні роботи.

За інформацією сектору культури, молоді та спорту Черняхівської райдержадміністрації, згідно наказу про проведення попередньої оплати №22-0 від 07.10.2020р. та рахунку на проведення авансової оплати на придбання матеріалів №102 від 07.10.2020р., здійснено оплату у сумі 1 026 272,48 грн. 

Згідно з Актом №1  приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020р. (ф.КБ-2в) від 30.12.2020р. на суму 1 026 272,48 грн., було відзвітовано по використанню авансу.

Черняхівська районна рада на 38 позачерговій сесії VII скликання від 6 листопада 2020 року прийняла рішення «Про безоплатну передачу Черняхівській селищній раді прав засновника та майна». У переліку було і приміщення музичної школи.

У січні 2021 року Черняхівською селищною радою  було створено відділ культури та туризму. В процесі прийняття в комунальну власність майна та  ознайомлення зі станом здійснених робіт, виявлена невідповідність проектним розрахункам, що тягне за собою в декілька разів більші фінансові затрати, ніж зазначені в кошторисній частині проекту, про що свідчить відкорегований робочий проект станом на 2021 рік. Про дану проблему письмово неодноразово повідомлено керівництво Житомирської районної державної адміністрації, Житомирської районної ради та Житомирської обласної державної адміністрації, а також Міністерство розвитку громад та територій України.  Однак ніякої підтримки від вищих керівних структур не було. А тільки для місцевого бюджету такі видатки непідйомні. Тому новообраний селищний голова Наталія Ревчук акт приймання-передачі матеріальних цінностей (в т.ч. нерухомого майна) по Черняхівській музичній школі не затвердила, а майно  не  прийняли у комунальну власність Черняхівської селищної територіальної громади.

На початку 2021 року по  сектору культури, молоді та спорту Черняхівської райдержадміністрації, який був розпорядником коштів на капремонт музичної школи, було розпочато процедуру ліквідації. Його правонаступником став відділ освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Житомирської райдержадміністрації.

13 серпня 2021 року на дванадцятій сесії селищної ради VIII скликання депутати вирішили «прийняти безоплатно із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Черняхівського району у комунальну власність Черняхівської селищної територіальної громади юридичну особу, вказану в п.1 даного рішення, разом із закріпленими за нею основними засобами (окрім будівлі  початкового спеціалізованого мистецького навчального  закладу «Черняхівська музична школа», загальною площею 515,3 кв.м., яка знаходиться за адресою: Житомирська обл., Черняхівський р, смт Черняхів, вул. Шевченка, будинок 8,  що передана на капітальний ремонт ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект» відповідно до акту передачі на ремонт, реконструкцію та модернізацію основних засобів від 06.10.2020 р.)». Тобто, музична школа, як юридична особа, - це комунальна власність селищної ради. Однак будівля початкового спеціалізованого мистецького навчального  закладу, ремонт якої, по факту, не завершено, залишається на балансі сектору культури, молоді та спорту Черняхівської райдержадміінстрації.

 

Станом на 21.09.2021 року між відділом культури та туризму Черняхівської селищної ради та ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект» договір на виконання будь-яких робіт не укладений, що не дає можливості проводити фінансові операції.

P.s. З початку нового навчального року для потреб музичної школи виділені кабінети в приміщенні Будинку культури і станції юних техніків. Навчання відбувається у звичайному режимі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь