Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Не спалюйте траву та листя - не порушуйте закон!

Дата: 15.09.2021 09:00
Кількість переглядів: 562

Фото без описуЗнову осінь, чарівна і неповторна.

Але ні, щороку щось таки повторюється!!!

За димом вже не видно сусідську хату. Разом із картоплею спалюється все, що може горіти - сухе і вологе: зілля, трава, гілля, яке завалялося в весни. А разом з цим усім - і власне здоров'я. І не лише своє, яке знищуємо власноруч. А й здоров'я сусідів, і не лише тих, що поруч, а й далеких.

Ввечері неможливо перебувати на вулиці, господині поспіхом починають збирати ще вологу білизну, закривати вікна й двері. А по вулицях бігають діти, не зважаючи на дим і сморід. На їх здоров'ї це позначиться згодом, неочікувано.

І так з року в рік. Хоча всі добре знають, що палити заборонено, що це шкідливо. Більшість терпить, бо й самі цим грішать. Дехто обурюється, викладаючи гнівні пости в соцмережі. Частина людей ідуть в селищну раду.

Фото без описуІ практично ніхто не хоче з тієї чи іншої причини набрати 102 і викликати поліцію, хоча всі підстави для цього є.

Порушуються зокрема і п.11.4.Правил благоустрою населених пунктів Черняхівської громади, затверджених рішенням дев'ятої сесії селищної ради VIII скликання.

Вчора ввечері спеціальна робоча група, створена розпорядженням селищного голови, здійснила рейд, у ході якого було відпрацьовано ряд вулиць Черняхова: Поліську, Володимирську, Гречка, Виговського, Івана Франка, Зарічну - тих, де було помічено факти незаконного спалювання. Цього разу усі особи, які порушували Правила благоустрою громади та законодавство України, були попереджені. Члени робочої групи, в складі якої були представники поліції і селищної ради, змусили порушників загасити вогнища і попередили про адміністративну відповідальність за такі дії. Так, ст. 77.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штрафи за "самовільне спалювання рослинності або її залишків" від 340 до 1360 гривень штрафу! А якщо це роблять підприємці, то від 850 до 1700 грн.

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ГРОМАДИ!

ДОБРЕ ПОДУМАЙТЕ, перш ніж порушувати закони, шкодити здоров'ю своїх сусідів! Крім всього, Ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності і заплатите чималий штраф.

Бережіть себе і своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь