Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Черняхівщина - за чисте довкілля!

Дата: 13.04.2021 19:33
Кількість переглядів: 1003

 Фото без описуШановні жителі Черняхівської громади!

На сьогодні величезною проблемою нашої громади, та й не тільки нашої, є невідповідальне та байдуже ставлення до довкілля. Мало того, що ми, створюючи стихійні сміттєзвалища псуємо зовнішній вигляд територій нашої громади, а – і це найголовніше – наносимо непоправну екологічну шкоду. Погана якість повітря, води, забруднена земля і продукти харчування, а  в результаті – проблеми зі здоров‘ям населення окремої території, країни, планети в цілому.

Кожен з нас хоче бачити чисті вулиці, зелені парки, прибрані зупинки, але разом з тим більшість не хоче зрозуміти, що благоустрій населеного пункту починається з КОЖНОГО його жителя, а не з роботи комунального підприємства.

Все частіше можна побачити ситуацію, коли сміття викидають прямо з авто вздовж доріг, молодь залишає порожні пляшки та пакунки прямо на дитячих майданчиках, не вважаючи за потрібне викинути їх до сміттєвих баків, які знаходяться поряд.

Ми з вами закидали сміттям річки  й переліски, територію вздовж залізниці, землі загального користування, покинуті житлові будинки. Цей перелік можна продовжувати.

 

З приходом тепла в громаді почалися роботи згідно із запланованим місячником по благоустрою населених пунктів Черняхівської територіальної громади «За чисте довкілля».

В рамках проведення днів благоустрою організувуються заходи з наведення санітарного порядку, посадки дерев тощо із залученням представників політичних партій, депутатів селищної ради, працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, навчальних закладів, приватних підприємців, за якими рішенням виконавчого комітету селищної ради попередньо закріплено території та визначено види і обсяги робіт (з рішенням ви можете ознайомитися на сайті селищної ради.

Частина організації та установ вже проводять активну роботу з благоустрою прилеглих територій.

Селищна рада звертається до тих підприємств, громадян, громадських організацій, які ще не приступили до прибирання, долучитися до проведення благоустрою на своїх ділянках із дотриманням санітарних вимог під час карантину. 

Якщо вам необхідно утилізувати сміття, зверніться в селищну раду або в комунальні підприємства «Черняхів-Добробут» та «Головине-Добробут». Вони швидко відреагують та нададуть платну послугу.

Шановні мешканці громади, якщо (поки що) у нас із вами не виходить слідувати аксіомі, що чисто там, де не смітять, то давайте разом приберемо те, що зробили «не ми, а наші сусіди, родичі і т.д.».  

Долучайтесь до прибирання прибудинкових територій, своїх вулиць, паркових зон, берегів водойм тощо.

Проводьте озеленення та покращуйте довкілля навколо себе! Давайте насіємо-насадимо квітів, декоративних кущів і дерев!

Приймаються усі пропозиції та ініціативи щодо благоустрою населених пунктів Черняхівської громади! Телефонуйте – 4-84-41

         Давайте шанувати природу й самих себе! Дякуємо за підтримку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь