Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

22 квітня - День пам`яті Сергія Смолича

Дата: 22.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

22 квітня - День пам`яті Сергія Смолича. Рік гіркої розлуки, вічного жалю і світлої пам’яті. Сьогодні всі, хто знав і пам'ятає Сергія, згадують його добрим словом і тихою молитвою.

 

Сергій Валентинович був досвідченим воїном: в 2015 - 2016 брав участь в АТО на Сході. Визволяв Слов'янськ, Краматорськ, Мар'їнку, Щастя, Авдіївку у складі 13-го батальйону 95 аеромобільної бригади. Потім, після демобілізації, працював за кордоном.

 

З перших днів повномасштабного вторгнення рашистів повернувся з-за кордону і вже 26 лютого вступив до лав Збройних Сил України. Захищав і звільняв Макарів Київської області. Після звільнення Київщини було сформовано 46 аеромобільну десантну бригаду, в якій зайняв посаду командира зенітно-артилерійського взводу другого батальйону. Разом з побратимами цієї бригади брали участь у звільненні Херсонської області та Херсону. За це був відзначений командуванням медаллю "За мужність в бою". Після визволення Херсонщини бойовий шлях проліг в Донецьку область. Це були гарячі точки міста Соледар, населеного пункту Васюківка, міста Курахове. І знову за мужність і героїзм,відповідальність і дисципліну нагороджений нагрудним знаком "За зразкову службу". 

 

Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, штаб-сержант Смолич Сергій Валентинович загинув 22 квітня 2023 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

 

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Смолича Сергія Валентиновича нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня та ІІ ступеня. Остання - на жаль, посмертно.

 

Щира вдячність, безмежна шана та вічна пам'ять Воїну! Пам’ятаємо про Героя, як про людину міцну духом і нескорену, людину, котра віддала своє життя заради нашого мирного майбутнього у вільній та незалежній Україні!

 

Низький уклін матері та рідним нашого захисника!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь