Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел

Дата: 17.04.2024 10:23
Кількість переглядів: 73

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕКОПРІНТ УКРАЇНА» (ТОВ «МЕКОПРІНТ УКРАЇНА») має намір отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин (ЗР) в атмосферне повітря від стаціонарних джерел.

Ідентифікаційний код суб'єкта господарювання з ЄДРПОУ - 42760557.

Юридична адреса підприємства: 12301, Житомирська обл., Житомирський  р-н, смт. Черняхів, вул. Індустріальна, 33; тел.: 0678783557, mail: olb@mekoprint.com.

Фактична адреса підприємства: 12301, Житомирська обл., Житомирський  р-н, смт. Черняхів, вул. Індустріальна, 33.

Метою отримання дозволу на викиди є провадження виробничої діяльності, під час якої здійснюються викиди ЗР в атмосферне повітря. Основна діяльність ТОВ «МЕКОПРІНТ УКРАЇНА» – виробництво електронних і електричних проводів і кабелів.

Виробнича діяльність, яку здійснює підприємство не підлягає оцінці впливу на довкілля та прямо не передбачена вимогами ч. 2 та ч. 3 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля, та критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об’єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2017 №1010.

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування). Технологія виробництва електронних і електричних проводів і кабелів складається з таких етапів: волочіння, термообробка, скрутка, лиття пластичної маси, стадія контролю, пакування. За допомогою методу волочіння струмопровідний матеріал скручують у жилу. Щоб зняти нагартовку металу та усунути її наслідки, використовується термообробка. Окремі дроти скручуються в одну жилу. Для цього дріт із різних барабанів подається в крутильну машину. Далі полімерні гранули для ізоляції нагрівають до рідини в машинах для лиття термопласту. Жили занурюють у суміш у спеціальному екструдері. Далі проходить перевірка на герметичність ізоляції, ступінь провідності, товщини дротів тощо. Готовий провід, кабель скручують за допомогою спеціального обладнання в котушку. Далі, залежно від того, який саме кабель потрібен, за допомогою крутильної машини жили скручують між собою. Останній етап - укладання готових виробів у картонну тару та відправлення на склад. Для ремонтних потреб здійснюється механічна обробка металу на заточувальному верстаті. Зарядка акумуляторних батарей навантажувача здійснюється у спеціально відведенному приміщенні. На випадок аварійного відключення електроенергії, на території майданчика встановлено дизель-генераторну установку. Також на підприємстві облаштовано кімнати приймання їжі, в яких харчуються працівники. Обладнання, інвентар та приміщення піддаються миттю та дезінфікуються, з метою виключення можливості забруднення продуктів харчування.

Основними технологічними процесами, що супроводжуються викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря є: виробництво дротів та кабелів (лиття термопластів, маркування, термоусадка, пайка, термонарізка, пакування), зарядка акумуляторних батарей, резервне електропостачання за допомогою дизель-генератора, функціонування механічної майстерні, мийка та дезінфекція приміщень, інвентарю кімнати приймання їжі.

Якісний  та кількісний склад ЗР, що викидаються в атмосферне повітря від стаціонарних джерел (т/рік): тверді суспендовані частинки – 0,040, вуглецю оксид – 0,015, сірки діоксид – 0,024, азоту оксиди – 0,194, діоксид вуглецю – 18,994, азоту(1) оксид(N2O) – 0,0006, натрію гідроокис (натр їдкий, сода каустична) – 0,000002, метан – 0,0008, мідь та її сполуки в перерахунку на мідь – 0,00003, хром та його сполуки в перерахунку на триоксид хрому – 0,003, олово та його сполуки в перерахунку на олово – 0,0003, кислота адипінова - 0,001, кислота сіpчана за молекулою Н2SO4 – 0,00003, спирт ізопропіловий – 0,020, вуглеводні насичені – 0,013, вінілтриметоксисилан – 0,007, хлор  - 0,000008, ацетальдегід – 0,0005, ацетон – 0,046, вінілацетат – 0,096, етилацетат – 0,005, кислота оцтова – 0,003, метилетилкетон – 0,053, спирт метиловий  - 0,527, формальдегід – 0,002. 

Об’єкт за ступенем впливу на забруднення атмосферного повітря відноситься до третьої групи об’єктів, згідно Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27.06.2023р. N448. Відповідно заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялись.

Як виявив розрахунок приземної концентрації забруднюючих атмосферу речовин на існуючий стан, долі приземної концентрації по всім ЗР, на всіх розрахункових точках як на межі, так і за межами СЗЗ, не перевищують ГДК (ОБРВ) атмосферного повітря. Відповідно, заходи щодо скорочення викидів та досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів ЗР не розроблялись.

Розроблено пропозиції щодо дозволених обсягів викидів ЗР в атмосферне повітря відповідно до законодавства. Для ЗР, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства (норматив ГДВ не був досягнутий за величинами масового потоку і масової концентрації), встановлені величини масової витрати (г/с). Для ЗР, викиди яких не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, і для неорганізованих джерел викидів регулювання здійснюється шляхом встановлення вимог.

Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди суб’єктом господарювання просимо надсилати до Житомирської обласної військової адміністрації за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 1, тел. (0412) 47-11-09, e-mail: ztadm@apoda.zht.gov.ua

Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в газеті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь