Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Войтенко Олександр Анатолійович

Дата: 07.12.2023 12:00
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

ВОЙТЕНКО
Олександр Анатолійович

солдат

03.10.1978 - 21.10.2023 рр.

 

Войтенко Олександр Анатолійович народився 03 жовтня 1978 року в смт Черняхів Житомирської області.

З 1986 по 1996 роки навчався в Черняхівській гімназії, після закінчення якої вступив до Головинського ВПТУ НТ. Отримав спеціальність «оператор комп'ютерного набору, бухгалтер».

З 1997 по 1998 відслужив строкову службу в лавах Збройних сил України. Після демобілізації, за направленням військової частини, навчався у Бердичівській школі прапорщика. Ніс службу у танковій частині. За сімейними обставинами звільнився. Деякий час жив із родиною в Білій Церкві, працював там на шинному заводі. Потім керував сільгосппідприємством у Білоцерківському районі.

Повернувся в рідні краї, жив у Черняхові, працював у галузі деревообробки.

Після смерті дружини, у 2011 році, повернувся з малолітньою донькою до батьків в с. В.Горбаша. Він був своїй Ользі за тата і за маму, опікувався і піклувався про неї понад усе. Дочекався народження онучки.

Земляки говорять про Олександра як про надзвичайно добру, працьовиту людину, однокласники – як про найкращого знавця математики й фізики, гарного товариша, побратими – як про надійного й безстрашного воїна.

З початком повномасштабного вторгнення Олександр одним з перших добровольців став до лав захисників України. Служив спочатку в 30-й окремій механізованій бригаді, потім – в 128-й окремій бригаді ТрО Дніпро, в/ч 74/08 233 окремого батальйону.

Він був старшим стрільцем, завжди один з перших на бойових завдання. Востаннє зателефонував рідним, щоб не хвилювались, що деякий час не буде на зв’язку: йде на завдання. На жаль, більше вони не дочекались дзвінка від Олександра. Воїн поліг у бою біля села Старомайорського Волноваського району на Донеччині 21 жовтня 2023 року. Йому тепер навіки сорок п’ять.

Родина втратила найріднішу, найтурботливішу людину, Україна втратила Героя.

Черняхівська громада попрощалась та з військовими почестями провела свого Героя Олександра Войтенка в останню дорогу 28 жовтня 2023 року в його рідному селі Велика Горбаша. З глибокою вдячністю за жертовне служіння в лавах Збройних сил України Олександра Анатолійовича Войтенка, його матері вручили Грамоту пошани та скорботи від Валерія Залужного і Прапор України як символ держави, якій вірно та до останнього подиху служив Герой.

Вічна пам'ять Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь