Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Поліщук Богдан Юрійович

Дата: 04.12.2023 09:00
Кількість переглядів: 1131

Фото без опису

ПОЛІЩУК

Богдан Юрійович

молодший сержант

31.01.2000 - 03.09.2023 рр.

 

Богдан Поліщук народився 31 січня 2000 року в с. Плехів Черняхівського району Житомирської області.

До 3 класу навчався в Клітищенській ЗОШ І-ІІ ступенів, потім – в Селянщинському спортивному ліцеї. Тут розкрився його спортивний талант: Богдан із задоволенням грав у шкільній команді з футболу. Юні спортсмени були постійними учасниками змагань різних рівнів, гідно представляли Черняхівщину в дитячо-юнацькій лізі.

Після закінчення ліцею, захоплення футболом не зникло. Богдан в складі футбольної команди «ТЕМП» (с.Селянщина) неодноразово перемагали в змаганнях районних рівнів. Свою майстерність демонстрували і на кубку Житомирської області з футболу.

Навчання Богдан Поліщук продовжив у Житомирському вищому професійно-технічному училищі №15 за спеціальністю "Машиніст крана автомобільного". Потім опанував спеціальність "Лісове господарство" в Поліському національному університеті. У 2022 році закінчив бакалаврат. Ще під час навчання працював у ДП «Житомирська мехколона».

У Богдана було багато планів на життя, адже мав чітку громадянську позицію та відчуття відповідальності. Головною рисою його характеру всі знайомі та друзі називають чесність. По відношенню до себе та інших. Був справедливим і щиро вірив, що люди можуть змінитись на краще. Тому максимально підтримував усіх, хто цього потребував, навіть відкладаючи для цього власні справи. 

Богдан завжди був хоробрим та товариським. Він мав багато друзів усюди. Адже таких людей цінують та поважають, на нього можна було покластись завжди.

З початком повномасштабного вторгнення молодий доброволець став до оборони своєї землі в складі місцевої ТрО. Потім Богдан став військовослужбовцем 30 окремої механізованої бригади імені К. Острозького. Командир взводу, молодший сержант Богдан Поліщук з позивним "Зять"  добросовісно виконував покладені на нього функціональні обов'язки та користувався авторитетом серед колег і підлеглих. Мав добрий рівень мотивації до військової служби та професійного самовдосконалення. Завжди підтримував високий моральний дух у підрозділі та допомагав побратимам у тяжкі хвилини.

3 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в бою за Україну, її свободу та незалежність, молодший сержант Богдан Поліщук загинув біля с. Міньківка Бахмутського району Донецької області.

Поховали Героя з усіма військовими почестями на сільському кладовищі в рідному Плехові 9 вересня 2023 року.

 

Вічна пам`ять Герою!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь