Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

На щиті: сьогодні попрощались із полеглим Героєм Юрієм Дурицьким

Дата: 15.11.2023 17:00
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

15 листопада Черняхів прощався із захисником Юрієм Дурицьким, який загинув 10 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Степове Покровського району Донецької області.

Юрій народився 07 травня 1993 року. Дитинство пройшло в с.Крученець. Навчався Юрій спочатку в Селянщинському, потім - в Черняхівському ліцеї №1. Всюди мав багато друзів, адже був дуже світлою і життєрадісною людиною, любив спорт, був активним і надійним.

З дитинства особливо міцною була дружба з Дмитром Литвинчуком: разом грали у футбол, подорослішали - стали кумами, коли почалось АТО, обоє молодих чоловіків пішли захищати українську землю від окупантів.

Юрій з 2015 року в складі ЗСУ був у різних гарячих точках Донецької області. Він знав про війну не з книжок, адже саме такі воїни писали історію боротьби України за незалежність.

В 2019 році Юрій Миколайович підписав контракт. Деякий час працював у 9 відділі Житомирського РТЦК та СП. Потім перевівся у військову частину, сухопутні війська. Досвідчений, відважний сержант ЗСУ мріяв вигнати з України моzкалів і повернутися додому, де його з нетерпінням чекали найрідніші люди. Та не судилося…

Люблячий син і батько, коханий чоловік і найкращий брат, надійний друг і побратим віддав своє життя, щоб ця мрія здійснилась для інших.

Полеглого Героя земляки зустрічали на колінах, встеливши його останню дорогу квітами.

У Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері архієпископ Житомирський і Поліський Володимир у співслужінні з духовенством провели чин відспівування полеглого Воїна.

Поховали сержанта Юрія Дурицького з військовими почестями на сільському кладовищі в Крученці, біля могили його друга і побратима Дмитра Литвинчука.

Під час прощання не стримували сліз ні жінки, ні чоловіки… Надто дорогою ціною дається нам незалежність.

Йдуть у засвіти найкращі... ті, кому б творити Україну, будувати її майбутнє. Натомість вони стають нашою історією - героїчною пам'яттю і вічним болем.

Вічна пам'ять Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь