Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Огнєв Віктор Сергійович

Дата: 07.09.2023 09:00
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

ОГНЄВ

Віктор Сергійович

старший солдат

04.04.1993 – 17.08.2023 рр.

Віктор Сергійович Огнєв народився 4 квітня 1993 року в смт Черняхів Житомирської області.

Ріс добрим хлопчиком. Завжди допомагав батькам і рідним, любив майструвати, гарно вчився в школі. Не боявся роботи, брався за все, аби заробити гроші. Дитинство було непростим. Різне довелося пережити йому. Але Віктор завжди мріяв про міцну сім'ю. Вже в 2013 році знайшов своє кохання. Тоді ж і народився перший синочок, а згодом в 2020 році і другий синочок.

З роллю батька він впорався на відмінно. Виховував справжніх захисників для мами.

У 2014 році успішно закінчив вище професійне училище Житомирського державного технологічного університету і здобув професію верстатник широкого профілю.

Працював, шукав підробіток, ніколи не байдикував, мріяв про власну машину.

Всі рідні і друзі знали і бачили як він старається. Все в руках виходило, всі мрії з часом ставали реальністю.

18 січня 2023 року Віктор вступив до лав Збройних сил України, а після підготовки у Великобританії доєднався до бойового підрозділу 82-ї десантно- штурмової бригади, військова частина А2582. Пишався, що захищає Україну, а його побратими пишалися ним. Вони завжди говорили: "Це наш Огоньок! Вміє підняти настрій всім". Надійний, веселий, щирий, світлий, добрий... таким і залишиться в пам'яті своїх побратимів...

Старший солдат Віктор Огнєв загинув 17 серпня 2023 року на Запорізькому напрямку під н.п. Роботине. Рятуючи побратимів, потрапив під артобстріл. Отримав травми, несумісні з життям.

Йому би жити і жити !... Але війна забирає найкращих...

Для всіх рідних і друзів смерть Віктора стала тяжкою втратою. "Вітя був справжнім другом, в будь-якій біді виручить. Хоч вночі набери його номер, він одразу ж спішить на поміч",- згадує друг дитинства Сергій. "Стільки скільки ми з ним пережили, ніхто не знає. Мріяли дітьми стати археологами, знайти щось історичне! Жили хата біля хати , думав так і будемо до кінця життя з ним... Під час останньої зустрічі він знав, він як передчував щось. Попросив, допомагай Ксюші в разі чого... Вперше ми тоді з ним плакали..."

"Не знаю, як жити далі без коханого.. Вітя через декілька днів мав прийти у відпустку. За день до смерті обіцяв, що скоро побачимося, встиг поговорити з синами.. Толічок, синок старший, так чекав на татка... Між ними був дуже сильний зв'язок. На похованні обіймав труну і звав татка... Як жити далі? Ми ж всього декілька днів не дочекались..." - розповідає дружина Оксана. Без батька залишилися двоє чудових синів Анатолій і Владислав.

Друзі, побратими, земляки, Черняхівська селищна рада попрощалися зі своїм Героєм 25 серпня біля його рідного дому в Черняхові. Далі чин відспівування продовжився в церкві Георгія Побідоносця по вул. Романа Шухевича.

Поховали Героя з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі.

Вічна пам`ять Герою!

 

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Огнєва Віктора Сергійовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь