Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

В Україні запрацював портал розшуку дітей "Діти війни"

Дата: 04.11.2022 12:00
Кількість переглядів: 180

З 1 серпня в Україні розпочав свою роботу державний портал розшуку дітей "Діти війни". Інформаційна платформа допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до Росії.

Розповіла про роботу нового порталу радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка інформаційної платформи “Діти війни” Дар`я Герасимчук.

За її словами, платформа має дві основні функції:

  1. інформувати: надавати актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни Росії проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи (Національна поліція та Офіс Генпрокурора), а також Національне інформаційне бюро.
  2. допомагати розшукувати дітей: платформа дозволяє зв'язатися з правоохоронними органами: Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора, а також з Національним інформаційним бюро. Сайтом можуть скористатися батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, та усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

Інформаційно-аналітичну підтримку команді надає проєкт Уряду Канади "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe).

“Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена тут — це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія Росії щодня здійснює проти українського народу", додала Дар`я Герасимчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь