Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Чим замінити газове опалення?

Дата: 01.08.2022 11:00
Кількість переглядів: 398

Фото без описуПриродний газ – найбільш поширене джерело тепла для опалення будинку. Він легкий у використанні і при дотриманні певних правил експлуатації безпечний.

Але є проблема – природний газ є не скрізь. А зважаючи на ситуацію в країні, де йде війна, можуть виникати ситуації з перебоями в постачанні газу навіть там, де проведено газові магістралі.

Тому заздалегдь варто розглянути різні варіанти опалення для свого дому у зимовий період як альтернативу природному газу.

Скраплений газ у балонах

Основа природного газу – метан, а основа скрапленого газу – суміш пропану і бутану. Варто відзначити характерну особливість балонного газу: в залежності від часу року його ціна може зростати або падати. Враховуючи його середню ціну, а також калорійність, вартість опалення з його використанням опиниться в 4-5 разів вище, ніж опалення природним газом.

Тверде паливо для опалення приватного будинку

Опалення з використанням твердого палива – вугілля або торфу – на перший погляд здається дуже економічним, адже ціни на таке паливо порівняно невисокі і стабільні, а ККД устаткування, що працює на ньому, в сучасних моделях досягає 80%. При проведенні розрахунків, виходить, що витрати на придбання вугілля перевищують витрати на оплату природного газу в 2-2,5 рази. 

Опалення палетами

Порівняно новий і ще не дуже популярний тип палива – пелети – гранули з відходів при обробці деревини. Одним з їх переваг є екологічність, що сприяло їх поширенню на заході. Серед інших безперечних плюсів також варто відзначити низьку вологість (не більше 10%) і можливість використання в котлах, де передбачена автоматична завантаження палива. Опалення будинку з їх допомогою обійдеться приблизно в 3 рази дорожче, ніж газове опалення.

Електроопалення

Найлегшим в плані експлуатації вважається електричне опалення, звичайно, якщо до ділянки підведена електрика. Такий спосіб теплозабезпечення дорожче газового приблизно в 4 рази.

Попри всі розрахунки, найважливішим залишається можливість пережити зиму з теплом у будинках. Ми віримо в наші ЗСУ та Перемогу України. Однак, не варто забувати і про те, що до зими варто готуватись з літа.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь