Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Пастушенко Олександр Євгенович

Дата: 15.07.2022 08:00
Кількість переглядів: 696

Фото без опису

Пастушенко Олександр Євгенович

24.12.1971-19.04.2022

Олександр народився 24 грудня 1971 року в селі Велика Горбаша Черняхівського району Житомирської області. Був четвертою дитиною у звичайній селянській сім’ї. Зростав у піклуванні й любові своїх батьків Євгена Прохоровича й Павлини Павлівни, які прищепили  йому любов до своєї Батьківщини і повагу до людей.

По закінченню навчання у Великогорбашівській школі, в 1989 році почав навчатися у Головинському професійному училищі нерудних технологій за спеціальністю автокранівник. Після закінчення училища відслужив строкову військову службу в Німецькій Демократичній Республіці.

Олександр був завжди енергійним, мав багато друзів протягом життя. У школі,в училищі чи на відпочинку, вчителі, вихователі, знайомі – всі були в захваті від його жартів й привітної, щирої посмішки, яка майже ніколи не сходила з обличчя.

Після демобілізації працював  трактористом- механізатором дослідного поля Житомирського сільгоспінституту в с. В.Горбаша, автокранівником  у Покостівському  гранкар’єрі, працював бригадиром бурильної установки в ПП «Джерело». Ніс людям добро і добробут, подаючи до їх обійсть живильну воду. Всі, кому його бригада бурила свердловини, з теплотою й повагою згадують Сашка.

Любив природу, займався мисливством. Був гарним господарем, люблячим сином, чоловіком, батьком, дідусем. Працелюбний, активний, щирий, відвертий і усміхнений,завжди готовий прийти на допомогу – таким його знали односельці, друзі й найрідніші.

Він був справжнім патріотом України, незламним Воїном, котрий з перших днів повномасштабної війни без вагань пішов до військкомату. Служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ. 

Воїну йшов 51-й рік… він мав надійний тил: маму Павлину Павлівну, дружину Лілію, сестру Марію, синів Володимира і Олександра, невістку Зоряну й двох прекрасних онуків.

Олександр Євгенович Пастушенко загинув 19 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Курульки Харківської області.

Його життя було коротким, а смерть жахливою. Вклонімося його мужності,вірності і героїзму. Вклонімося усім нашим землякам, що віддали свої життя, щоб нам світило мирне сонце.

Низько схиляємо голови перед мужністю Воїна.

Вічні слава,пам’ять і шана Герою! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь