Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Павлюк Олександр Михайлович

Дата: 12.07.2022 12:00
Кількість переглядів: 1001

Фото без описуОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ ПАВЛЮК

18.03.1984 - 02.11.2014

Рядовий 26-ї окремої артилерійської Бердичівської бригади Збройних Сил України.

Народився 18 березня 1984 року в с.Свидя Черняхівського району Житомирської області. Виховувала Сашка разом із братом Андрієм і сестрою Сніжаною мати Тетяна Леонідівна, яка працювала соціальним працівником.

Зі слів мами, Саша був головним її помічником, як по господарству, так і по дому  та завжди тішив  своїми справами та поведінкою. На нього завжди можна було покластися. Навчався та закінчив Горбулівську ЗОШ І-ІІІст.

Протягом шкільних років хлопець виявив свої найкращі якості такі, як дружелюбність, ввічливість, порядність та героїзм, врятувавши життя ровеснику, при цьому надавши кваліфіковану першу медичну допомогу. У школі кажуть, що Сашко любив польові збори учнів і військові пісні. «Дуже любив сміятись, жартувати, любив воєнні пісні. На уроках сидів нормально, час від часу щось видасть для розрядки обстановки», – каже Надія Лісова, вчитель  Горбулівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. «Спокійний, слухняний, трудолюбивий, відповідальний, ввічливий – це все про Сашу», – додає Лідія Краснова, класний керівник.

У 2000-2001 роках служив у ЗСУ. Потім навчався в Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій за спеціальністю «Газоелектрозварювальник».

Працював за фахом на Лезниківському кар’єрі. Дуже любив грати у футбол.

Одружився і разом з дружиною виховували доньку Злату, будували плани на майбутнє…

19 березня 2014 року Олександр був мобілізований до Збройних Сил України через військову агресію росії на сході нашої держави, а з 18 червня він вже перебував у зоні проведення АТО.

За згадками бойових побратимів, Олександр Павлюк був сміливим патріотом, який завжди носив із собою біля серця прапор України. А на бронежилет намотував жовто-блакитну стрічку.

2 листопада 2014 року поблизу с.Дмитрівка Новоайдарівського району Луганської області екіпаж бойової машини, у складі якої був і Олександр, потрапив під обстріл терористів. Наш захисник загинув миттєво. Це сталось, коли діяли так звані «Мінські угоди», за якими стріляти було заборонено.

Попрощались із загиблим Героєм 6 листопада на сільському цвинтарі. У той день чи не всі жителі Свиді і навколишніх сіл прийшли віддати шану Воїну, Захиснику Олександру.

Слава Героїв житиме у віках!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь