Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Яненко Володимир Віталійович

Дата: 12.06.2022 16:00
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

Яненко Володимир Віталійович

16.11.1977 - 30.04.2022 рр.

Народився 16 листопада 1977 року вбагатодітній дружній родині у с. Малинівка на Черняхівщині. Мати опікувалась дітьми одна, тому з дитинства хлопець не цурався роботи.

Був люблячим сином, а для друзів і знайомих - добрим і відповідальним товаришем.

Працював у місцевому сільсгосп підприємстві, мав повагу серед колег. Неодружений.

5 березня 2022 року пішов захищати Україну. Загинув 30 квітня 2022 року під час участі в бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії поблизу Авдіївки Донецької області.

Проводили в останню путь Володимира зі сльозами на очах і в пошані ставши навколішки перед загиблим захисником України всі жителі рідного село в Стиртівському старостинському окрузі.

- Він так весело і легко воювати поїхав, - крізь сльози і невимовний біль свого материнського серця постійно повторює згорьована мати Володимира. - Все говорив, не хвилюйтеся, мамо, все буде добре.

Протягом останніх 100 років російська імперія всіляко намагалася знищити українців: морила голодом, закатовувала інтелігенцію, знищувала морально і фізично. Та не знищила нашу ідентичність і жагу до Волі і Незалежності, не вбила любові до рідної землі, до власної мови і історії. Сьогодні ворог продовжує свою чорну справу, наважившись на відкриту агресію проти України. Та йому нічого не вдасться. І завдяки таким Героям, як Володимир, як усі наші захисники, що вдень і вночі самовіддано воюють за кожен сантиметр рідної Землі ми обов`язково переможемо! - зазначив у своєму виступі заступник селищного голови Андрій Ющенко.

Черняхівська селищна рада висловлює співчуття рідним Володимира Яненка у важку годину скорботи. Світлий спомин про Героя із Малинівки і про усіх захисників, які віддали найдорожче - своє життя за Україну, назавжди залишиться в наших серцях.

СЛАВА ГЕРОЯМ І СЛАВА УКРАЇНІ!

 

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Яненка Володимира Віталійовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Фото без опису

Фото з поховання. Автор: Олександр Осадчук

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь