Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

До Міжнародного дня боротьби із сексуальним насильством під час конфлікту

Дата: 20.06.2022 11:00
Кількість переглядів: 347

До Міжнародного дня боротьби із сексуальним насильством під час конфлікту

Дата Міжнародного дня боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту була обрана на честь ухвалення 19 червня 2008 року резолюції Ради Безпеки 1820 (2008), в якій Рада засудила сексуальне насильство як тактику ведення війни і перешкоди на шляху побудови миру.

Страшні непоодинокі випадки насилля над цивільним населенням зафіксовані після нападу росії на українську територію. Навіть тварини не роблять так, як іноді властиво саме людській істоті. Ті люди не мають честі і намагаються заразити цим все навколо. Їм не відомо, що честь неможливо перемогти їх знущаннями жертвою. Можна поглумитись над тілом, але не над духом. А першою жертвою є їх власне життя, над яким вони вже поглумилися поведінкою, нижчою звання «людина».

 «Зараз повсюдно визнається, що сексуальне насильство - це цілеспрямована стратегія, яка застосовується для того, щоб пошкодити соціальну тканину суспільства, щоб контролювати і залякувати населення і щоб виганяти людей з їхніх будинків ...». - Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Якщо вам відомі жертви подібних інцидентів - постарайтеся надати їм посильну підтримку. Такі випадки не можна замовчувати! Це тяжкий злочин і злочинець має бути покараним!

 

Куди звертатись?

  • Повідомте про злочин органи влади.
  • Національну поліцію України за номером 102 або 0 800 500 202 (кол-центр поліції). При зверненні до поліції важливо переконатися, що звернення до правоохоронних органів зареєстровано (інформація внесена в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження).
  • Прокуратуру (контакти).
  • Військову адміністрацію за місцем вчинення злочину або за місцем перебування.

 

Актуальна інформація:

Сексуальне насильство під час війни: що робити та куди звернутися за допомогою (https://www.legalaid.gov.ua/publikatsiyi/seksualne-nasylstvo-pid-chas-vijny-shho-robyty-ta-kudy-zvernutysya-za-dopomogoyu/ )

Сексуальне насильство внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту  –  не просто кримінальний злочин, це порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини (Конвенція про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь