Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Семінар учителів образотворчого мистецтва

Дата: 25.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 296

Фото без описуСучасний етап розвитку системи освіти характеризується освітніми інноваціями, спрямованими на збереження досягнень минулого і, водночас, на модернізацію системи освіти відповідно до вимог часу, новітніх надбань науки, культури, пошук нових змісту, форм, методів і засобів навчання, виховання.

21 січня 2022 року на базі відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради пройшов семінар учителів образотворчого мистецтва «Нетрадиційні освітні технології у викладанні предметів художньо-естетичного напрямку в контексті Концепції Нової української школи».

Саме діяльність із застосуванням нетрадиційних матеріалів і технік сприяють розвитку у дитини дрібної моторики рук і тактильного сприйняття, просторової орієнтування на аркуші паперу, окоміру і зорового сприйняття, уваги і посидючості, образотворчих навичок і умінь, спостережливості, естетичного сприйняття, емоційної чуттєвості, виховання бажання пізнавати нове.

Під час роботи семінару консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Колядич представила нетрадиційні технології навчання , які стануть у нагоді педагогам. Також було проведено майстер-клас з техніки «зентангл». Зентангл — це простий і цікавий спосіб створення красивих графічних зображень за допомогою повторюваних елементів і орнаментів. Майстер клас з техніки «Грифонаж» в перекладі з французької мови означає – мараньє, каракулі, від (griffonner - писати карлючками, малювати на швидку руку), тому друга назва цієї техніки малювання - «Каракулі». Світлана Петрівна запропонувала педагогам вирушити в підводну подорож. У результаті педагоги створили унікальну художню композицію на тему «Таємниці океану». Учасники семінару взяли участь у майстер- класі з техніки «Граттаж» (від франц. Gratter — шкребти, дряпати). Це спосіб виконання малюнка шляхом процарапуваня гострим інструментом паперу або картону, залитих тушшю або чорною гуашшю. Інша назва техніки – воскографія, інколи її також називають царапкою. Твори, виконані в техніці граттаж, відрізняються контрастом білих ліній малюнка і чорного фону, схожі на гравюри. А якщо попередньо пофарбувати лист паперу в різні кольори,то малюнок вийде надзвичайно цікавим та оригінальним.

У ході роботи Світлана Петрівна ознайомила педагогів з технікою малювання сухими барвниками та покроковим створенням малюнка. Присутні мали змогу попрацювати у групах, відчути себе в ролі учнів. Надзвичайно творча атмосфера вирувала в просторі , а тому результати були просто вражаючі…

ЦПРПП Черняхівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь