Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Запрошуємо на виставку генія сучасності - художника Івана Марчука "Генотип вольності"

Дата: 23.11.2021 12:04
Кількість переглядів: 385

Фото без опису11 листопада у Житомирі в Домі української культури презентували виставку художника Івана Марчука "Генотип вольності". Триватиме вона щодня з 10:00 до 19:00 години включно до 2 гудня 2021 року.

Тож запрошуємо усіх відвідати виставку картин народного художника за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 61/18. Вхід вільний.

Це перша виставка картин художника у Житомирі. На ній він представив 60 своїх робіт, написаних особливою технікою, яку неможливо підробити.

Довідково:

Іван Марчук входить до рейтингу "100 геніїв сучасності", член Золотої гільдії Міжнародної академії мистецтв у Римі, куди входить лише 51 художник з усього світу.

У мистецькому доробку  І. Марчука пейзажний жанр посідає особливе місце. Пейзажі Марчука – данина майстра красі української природи. Роботи виконані у техніці, яку автор називає «пльонтанізм» (таку назву митець жартома дав своєму стилю – від слів «плести», «пльонтати»: картини ніби створені з клубочків чудернацьких ниток). Замість звичайного мазка він винайшов спосіб нанесення на полотно найтонших цівок кольору, що створює дивовижне мереживо, завдяки якому досягає неймовірного світіння й відтінків кольору.

Про Івана Марчука пишуть книжки («Я єсмь» О. Климчука), до його картин складають вірші (470 віршів написав поет Олег Гончаренко). Його полотна самобутні і сміливі, символічні і філософські, виражають світобачення самого художника, зокрема, його історіософію. Майже півстоліття творчість Івана Марчука збурює свідомість глядачів.

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ НА ВИСТАВКУ ВСЕСВІТНЬОВІДОМОГО МАЕСТРО!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь