Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Вугілля для закладів освіти. Чому не завозять?

Дата: 02.11.2021 15:00
Кількість переглядів: 917

Фото без описуПісля проведення всіх необхідних умов тендерної закупівлі, відділ освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради уклав договір з ТОВ «Вугілля спец пром» на постачання 469 тонн вугілля кам’яного марки ДГКОМ 13-100 на суму 1 233 470 грн. Однак, у ТОВ «Вугілля спец пром» виникли проблеми із купівлею вугілля безпосередньо у місцях відгрузки через те, що все вугілля зараз перенаправляють на ТЕС, аби наздогнати план накопичення вугілля до осінньо-зимового періоду.

До початку опалювального сезону постачальник запевняв у тому, що ці затримки тимчасові і з дня на день наші заклади освіти будуть забезпечені вугіллям. Однак час іде, температура за вікном щодня стає нижчою, а палива немає.

І ось 28 жовтня (у той час, як вже офіційно стартував опалювальний сезон!!!) відділ освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради отримує лист від ТОВ «Вугілля спец пром», в якому постачальник в односторонньому порядку ініціює процедуру припинення дії договору. «Закупівельна ціна на вугільну продукцію протягом кількох останніх місяців зросла в значних розмірах, майже в два рази. Такий стрибок цін на енергоносії обумовлений не тільки внутрішньо-українськими реаліями, а й подіями, що відбувалися на світовому ринку енергоносіїв… » - йдеться у повідомленні. Тож договір був розірваний з вини постачальника.

За два робочі дні відділ освіти, молоді та спорту підготував новий пакет документів і 3 листопада втретє буде оголошувати тендерну закупівлю вугілля.

Чому не можна купити без тендерів? Тому що Закон «Про публічні закупівлі» вимагає обов’язкову процедура тендерних закупівель, якщо сума угоди перевищує 50 000 грн.

Що маємо сьогодні? Опалювати заклади освіти, котельні яких працюють на твердопаливних котлах, селищна рада вимушена й далі дровами. Чи надовго вистачить запасів?

П.с. В соцмережах українці вже назвали цей опалювальний сезон «золотим». Щоправда, не для нас із вами, дорогі друзі-земляки. А для тих, хто накручує непідйомні ціни та створює дефіцит на тепло та енергоресурси для населення і місцевих громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь