Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Вакцинація та режими роботи закладів освіти під час посилення карантинних вимог

Дата: 14.09.2021 15:43
Кількість переглядів: 699

Фото без описуЯк навчатимуться діти під час посилення карантинних норм? В якому режимі працюватимуть наші заклади освіти? Як впливатиме на ці процеси рівень вакцинації працівників даних закладів? Ці та багато інших питань, які зараз хвилюють і педагогів, і батьків, і керівництво Черняхівської громади, обговорювали під час наради, що пройшла 14 вересня 2021року в адмінприміщенні селищної ради.

Фото без описуСелищний голова Наталія Ревчук, заступник з питань роботи виконавчих органів ради Андрій Ющенко та начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Заборчук  поінформували присутніх керівників закладів освіти, представників педагогічних і батьківських колективів про те, що з 5 серпня 2021 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”.  Нова Постанова, зокрема, вносить зміни щодо організації роботи закладів освіти в умовах погіршення епідемічної ситуації в Україні. 

Тепер у разі встановлення на території України “жовтого”, “помаранчевого” та “червоного” рівня епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів за участю здобувачів освіти, якщо у закладі вакциновано менше  80% працівників. Тобто, під час посилення карантину такий заклад буде зобов’язаний працювати дистанційно.

Наталія Заборчук наголосила на тому, що вчителі як і всі громадяни України, мають вибір: вакцинуватись чи ні. І змушувати педагога ніхто не може. Батьки учнів теж, відповідно до чинних норм, мають право вибору: як навчатиметься дитина під час карантину і в якому закладі. Більшість батьків, аналізуючи досвід попередніх років, «за» навчання у стінах школи, а не дистанційно. І на час дистанційного навчання одного закладу, вони можуть перевести дитину до того закладу, який працюватиме у звичному режимі.

Інший варіант, крім вакцинації, щоб заклад працював офлайн – невакциновані надавачі освітніх послуг за власний рахунок мають щотижня проходити ПЛР-тест на ковід. А це дорого і не всім зручно.

Перед присутніми виступила Алла Виговська, директор КНП «ЦПМСД». За словами Алли Миколаївни, станом на сьогодні повний курс щеплення від коронавірусу отримали понад 3 тис. осіб з Черняхівської громади. І зараз кожен охочий може без проблем записатись у свого лікаря на вакцинацію. Доступні вакцини AstraZeneca,  Pfizer, CoronaVac. Окрім того, для зручності громадян, мобільна бригада медиків проводить вакцинацію бажаючим (за наявності мінімум 10 чоловік) просто у їхньому старостинському окрузі. Для цього потрібно лише записатись у старости. Відповідаючи на питання присутніх, лікар повідомила, що насправді є дуже мало протипоказів до цього щеплення, а колективний імунітет допоможе уникнути великих спалахів захворювання серед нашого населення, адже нові штами цього вірусу все частіше вражають молодих людей та дітей.

«З людьми потрібно вести діалог, доводити до них тільки перевірену інформацію. Профілактика має бути в пріоритеті, бо здоров’я усіх громадян – наша спільна відповідальність.» – сказала Наталія Ревчук. Її підтримали й присутні представники батьківських колективів.

На жаль, до пандемії, як і до війни, люди вже звикли. І тому перестали берегти себе. «Треба думати і аналізувати, відкидаючи дезінформацію. Не можна забувати про те, скільки людей не пережили попередні хвилі ковіду», – нагадав Андрій Ющенко.

 

Додатково: тільки за 2021 рік в Черняхівській громаді офіційно вже зареєстровані 713 хворих на ковід, у кожного з них, як мінімум, по 4 контактних особи. А, враховуючи сезонні спалахи ГРВІ та грипу, імунітет в осінньо-зимовий період особливо вразливий. Тому фахівці прогнозують чергові спалахи коронавірусної хвороби уже найближчим часом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь