Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Шкуропата Олег Сергійович

Дата: 11.05.2023 14:31
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

Шкуропата Олег Сергійович

старший солдат

21.06.1994 - 03.03.2023 рр.

Олег Шкуропата народився 21 червня 1994 року в смт Черняхів Житомирської області.

У 2000 році пішов до першого класу Черняхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, яку у 2009 році закінчив та отримав неповну середню освіту. Старші, 10-11 класи, навчався в Черняхівській гімназії. У 2011 році вступив до Малинського лісотехнічного коледжу, де здобув середню спеціальну освіту.

З 2016 року почав працювати пожежним-рятувальником 23 ДПРЧ (смт Черняхів) Управління ДСНС України у Житомирській області. У 2018 році проходив службу у військовій частині А3723.

З червня 2020 року Олег працював у Службі судової охорони Житомирської області на посаді контролера ІІ категорії третього взводу охорони першого підрозділу охорони ТУССО у Житомирській області.

У 2021 році разом із коханою Світланою створили сім`ю і планували спільне майбутнє. Мріяли збудувати власний дім, продумали усі деталі в ньому. Наприкінці 2021 року Олег поїхав на роботу закордон.

Все змінила війна. Справжній чоловік і патріот своєї Вітчизни, Олег не зміг спокійно залишитись на роботі, далеко від своєї країни і рідних людей, які потребували захисту, коли  росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Чоловік, не вагаючись, прийняв самостійне рішення якнайшвидше повернутись в Україну. І, щойно приїхавши у рідне містечко, пішов до військкомату. Через місяць захисник вже був на фронті. Марксмен ЗСУ на нульових позиціях Олег пройшов навчання з іноземними інструкторами, а потім місяцями був у найгарячіших точках, де велись дуже активні бої за кожен метр української землі.

03 березня 2023 року біля села Роздолівка на Донеччині Олег загинув на полі бою, до останнього подиху борючись за свою Батьківщину. Того дня, захищаючи своїх побратимів, він прийняв удар ворога на себе.

Страшна звістка про загибель воїна сколихнула нашу громаду, адже Олега – молодого, активного, світлого, завжди позитивного і з посмішкою на вустах –  знали і поважали всі, хто був із ним знайомий. Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – воював за цілісність і незалежність України.

08 березня 2023 року із військовими почестями відбулося поховання 28-річного старшого солдата Олега Сергійовича Шкуропати з Черняхова. Громада на колінах попрощалася з воїном. Не приховували сліз навіть мужні чоловіки.

Смерть Героя стала страшною раною і вічним болем для його сім’ї та друзів.

Ім'я Олега Сергійовича Шкуропати назавжди буде вписане в історію нашої громади та України, як воїна – Героя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь