Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Три родини полеглих захисників України з Черняхівської громади отримали військові нагороди своїх рідних

Дата: 16.08.2024 14:00
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Сьогодні ми віддаємо шану Героям з нашої громади, військові нагороди яких, на превеликий жаль, вони не можуть отримати особисто, бо в боях за українську землю ці чоловіки віддали свої життя.

 

Високі державні нагороди рідним загиблих Героїв передали Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук, заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович і завідувач структурного підрозділу «Ветеранський простір», голова Черняхівської районної спілки ветеранів Костянтин Мікушин.

 

Посмерно нагороджені:

 

🎖солдат ТЕРЕЩУК Василь Олександрович

Народився 29 серпня 1982 року в с. Селянщина в багатодітній сім'ї. В 1999 році закінчив Селянщинську середню школу, в 2000 році - Головинське ВПУ. Після навчання пройшов строкову службу в армії.

23 грудня 2022 року був призваний по мобілізації до ЗСУ.

Василь Олександрович загинув 4 лютого 2023 року, обороняючи Батьківщину на Донеччині, біля населеного пункту Залізнянське.

Заступник командира бойової машини навідника-оператора 2-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу віддав своє життя, щоб ми мали щасливе майбутнє на своїй землі.

Відповідно до Указу Президента «Про відзначення державними нагородами», за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, солдат Терещук Василь Олександрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороду вчора отримала сестра Героя.

 

🎖молодший сержант ПОЛІЩУК Богдан Юрійович

Богдан Поліщук народився 31 січня 2000 року в с. Плехів.

До 3 класу навчався в Клітищенській ЗОШ І-ІІ ступенів, потім – в Селянщинському спортивному ліцеї. Тут розкрився його спортивний талант: Богдан із задоволенням грав у шкільній команді з футболу. Після закінчення ліцею, захоплення футболом не зникло. Богдан в складі футбольної команди «ТЕМП» (с.Селянщина) неодноразово перемагали в змаганнях районних рівнів.

Навчання Богдан Поліщук продовжив у Житомирському вищому професійно-технічному училищі №15 за спеціальністю "Машиніст крана автомобільного". Потім опанував спеціальність "Лісове господарство" в Поліському національному університеті. У 2022 році закінчив бакалаврат. Ще під час навчання працював у ДП «Житомирська мехколона».

З початком повномасштабного вторгнення молодий доброволець обороняв свою землю в складі місцевої ТрО. Потім Богдан став військовослужбовцем 30-ї окремої механізованої бригади імені К. Острозького. Командир взводу, молодший сержант Богдан Поліщук з позивним "Зять" добросовісно виконував покладені на нього функціональні обов'язки та користувався авторитетом серед колег і підлеглих.

03 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в бою за Україну, її свободу та незалежність, молодший сержант Богдан Поліщук загинув біля с. Міньківка Бахмутського району Донецької області.

Відповідно до Указу Президента «Про відзначення державними нагородами», за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, молодший сержант Поліщук Богдан Юрійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороду отримав брат Героя.

 

🎖старший солдат ЯНЧУК Олександр Олександрович

Олександр народився 25 липня 1999 року в смт Черняхів Житомирської області. У 2015 році, після отримання неповної середньої освіти, Олександр вступив до Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу. Професійно займався спортом.

27 листопада 2020 року юнак був призваний до лав Збройних Сил України на строкову службу. Навесні 2023 року Олександр почав виконувати бойові завдання в складі військової частини А3821 морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ.

Олександр неодноразово відзначався під час виконання бойових завдань, за що отримував відзнаки: медаль «За незламність духу» від 07 вересня 2023 року.

На початку жовтня старший солдат Олександр Янчук у складі 137-го батальйону морської піхоти форсував річку Дніпро на Херсонському напрямку, відразу після чого розпочались жорстокі бої за село Кринки на Лівобережжі Дніпра

16 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Кринки Олешківської громади Херсонської області 24-річний Герой Олександр Янчук загинув.

Нещодавно прижиттєві бойові нагороди (відзнаку Міністерства оборони України – медаль «За поранення (легке)», Медаль «Хрест доблесті» та почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест» ), які Герой не встиг отримати особисто, отримали його мама і брат.

Сьогодні ми знову згадуємо із шаною та вдячністю подвиги Олександра Янчука, адже за його відвагу, проявлену під час захисту України, старший солдат ЗСУ Олександр Янчук нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Комбатантський хрест» (посмертно).

Нагороду прийняли мама і брат Героя.

 

🇺🇦🙏 Вічна пам’ять і шана нашим загиблим захисникам, хто віддав своє життя за самостійність і незалежність України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь