Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

20 червня - День пам'яті Володимира Костюка, Володимира Трохименка і Віктора Юхимчука

Дата: 20.06.2024 08:00
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

10 років війни за незалежність української землі. Третій рік від повномасштабного вторгнення. На жаль, наша країна щодня втрачає найкращих – вмотивованих, відважних, сильних та розумних захисників, Героїв нашого часу...

 

Сьогодні в Черняхівській громаді чергова пам’ятна дата, сповнена болем і горем родин, які втратили своїх найдорожчих та найрідніших чоловіків.

 

Два роки тому, 20 червня 2022 року, російські окупанти обірвали молоде життя солдата Володимира Леонідовича Костюка з с.Дівочки Черняхівської громади. 23-річний Герой помер від важких травм, отриманих під час захисту України під Донецьком.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Костюка Володимира Леонідовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

20 червня 2023 року наша громада втратила двох захисників:

В районі н.п. Велика Новосілка Волноваського району Донецької області По дорозі на чергове бойове завдання авто, в якому був молодший сержант Володимир Трохименко, попало під артилерійський обстріл і наїхало на міну. Командира бойової машини 20-го окремого батальйону спеціального призначення Збройних Сил України Володимир Миколайович Трохименко з с.Пекарщина загинув.

 

Біля населеного пункту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області смертю хоробрих поліг солдат Віктор Васильович Юхимчук з Черняхова. Справжній патріот Української держави більше року боронив наші кордони від окупантів, виявивши мужність і незламну силу духу.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юхимчука Віктора Васильовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Вшануймо сьогодні світлу пам’ять полеглих воїнів-земляків хвилиною мовчання та згадаймо їх тихою молитвою.

 

Слава Україні!

Вічна слава і пам`ять Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь