Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

День Черняхівської громади: танцювальний флешмоб, унікальна виставка робіт місцевих майстрів і майстер-класи для найменших. ФОТО

Дата: 10.06.2024 08:05
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

Чотири роки тому, у червні 2020 року, утворилась Черняхівська селищна територіальна громада. Відтак День громади святкуємо у другу неділю червня.

Цьогоріч Черняхівська громада відзначила свій день народження 9 червня. А напередодні, в рамках святкування цієї події, в адміністративному центрі громади відбулись цікаві події: танцювальний флешмоб для наймолодших жителів Черняхівщини провів визнаний майстер своєї справи, хореограф приватної студії танцю "Dream star" Андрій Кукшин.

Після цього у фоє Черняхівського будинку культури відбулось урочисте відкриття виставки "Творча громада" - унікальне зібрання виробів місцевих майстрів, імена яких вже відомі далеко за межами нашої громади.

Картини у техніці об’ємного різьблення по дереву - впізнаваний стиль різбяра Василя Остапчука. Кожен витвір - ціла історія з безліччю тонких деталей і продуманим сюжетом.

Ляльки-мотанки Зінаїди Бугайчук - давній народний український оберіг. А її авторські вироби дарують навіть світовим лідерам. На виставці в Черняхові преставлена особлива колекція - зібрання мотанок, які заслужена майстриня народної творчості зробила для кожного регіону України. І це особливо копітка праця, адже усі елементи одягу і стилю - результат детального вивчення історії та традицій конкретного регіону. Під час презентації цієї експозиції Зінаїда Бугайчук подарувала ляльку-мотанку, яку спеціально зробила до Дня громади - символ Черняхівщини - заступнику Черняхівського селищного голови Андрію Ющенку. 

Ще один талант, який розкрився на нашій благодатній землі - лялькар Нікіта Перцев, який з дитинства закоханий в театр ляльок. І дитяче захоплення переросло в обрану професію. А нині Нікіта Перцев - дитектор Черняхівського будинку культури, режисер-постановник, актор і автор понад сотні ляльок, створених власноруч. Від найменшої до величезних - багато цікавих і яскравих ляльок можна побачити на виставці "Творча громада".

А ще тут представлені колоритні роботи місцевих майстринь Грабарчук Анни, Сидорової Ірини, Легенчук Надії, Онищук Валентини, Горкуші Валентини, Городнюк Оксани, Краснобокої Катерини, Вознюк Надії, Шилігацької Антоніни, Коваль Ольги. Виставка працюватиме в фоє Черняхівського будинку культури до 18 червня.

Поки дорослі розглядали і фотографували експонати вистаки, діти із задоволенням навчались новому - майстер-класи від викладачів КЗПО "Будинок дитячої та юнацької творчості" і "Станція юних техніків" Черняхівської селищної ради не залишили байдужим нікого. Якраві патріотичні браслети і сердечка, виготовлені власноруч, хлопчики і дівчатка залишали собі і дарували друзям. Обмін позитивним настроєм - гарний початок літніх канікул!

 

Дякуємо усім, хто зробив цей день особливим!

 

Найбільша наша вдячність захисникам, завдяки яким ми мали ще один мирний день і можливість його прожити на своїй рідній землі!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь