Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Собченко Сергій Петрович

Дата: 26.02.2024 09:00
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

СОБЧЕНКО

Сергій Петрович

старший солдат

03.09.1976 – 13.11.2023 рр.

 

Сергій Собченко народився 03 вересня 1976 року в смт Черняхів Житомирської області. Шкільні роки пройшли швидко та легко: спочатку Сергій закінчив Черняхівську неповносередню школу, а потім – середню школу №1.

В Рогачів-Волинському зоотехнічному технікумі Сергій навчався за спеціальністю «Зоотехнія». Повну вищу освіту отримав у Харківській державній академії міського господарства за спеціальністю «Електротехнічні системи електроспоживання» та здобув кваліфікацію інженера-електрика.

У 1994-1996 роках Сергій проходив строкову службу в прикордонних військах.

По завершенню військової служби, Сергій Петрович повернувся в рідне містечко, пішов на роботу за обраним фахом. З того часу Сергія Собченка як професійного електрика знали в усьому Черняхівському районі: 17 років пропрацював у Черняхівському РЕМі.

В 2015-2016 роках, на підставі Указу Президента України «про часткову мобілізацію», Сергій Собченко проходив службу в зоні проведення Антитерористичної операції. З 09 липня 2015 року на посаді водія-сапера Донецького прикордонного загону Сергій Собченко разом із побратимами захищали українські рубежі в Троїцькому, Новотроїцькому, Широкиному, Маріуполі.

Після демобілізації Сергій Петрович повернувся до своєї мирної професії: кілька років працював електриком у сільгосппідприємстві в с.Вільськ, перед повномасштабним вторгненням – в Черняхівській селищній раді.

Про його мужність, виявлену під час захисту державного суверенітету, земляки не забули: у 2017 році Сергій Петрович, як учасник АТО, був відзначений Подякою від керівництва Черняхівської РДА та районної ради.

У 2020 році Сергій Собченко підписав контракт на службу в ЗСУ терміном на півроку. Цей час був зв’язківцем військової частини А0409 в с.Золоте Луганської області. Цього року за сумлінне виконання службових обов’язків, старанність, зразкову військову дисципліну та високі морально-вольові якості, тверду патріотичну позицію він отримав Грамоту до Дня піхоти від командування частини.

Коли окупанти без оголошення війни стали обстрілювати Україну в лютому 2022 року, Сергій Собченко був одним із перших добровольців: 27 лютого він став на захист своєї країни в складі військової частини А3814. Важкі бої, втрати побратимів, які вже стали рідними по духу, поранення – всі випробування військовослужбовець ЗСУ пройшов з гідністю та честю. За сумлінне та відповідальне виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час бойових дій з російською федерацією, 2022 року в м.Краматорськ старший солдат Сергій Собченко був нагороджений Грамотою від командира частини.

З січня 2023 року він став старшим вогнеметником в/ч А4773 та знову брав безпосередню активну участь в обороні, забезпеченні суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України.

13 листопада 2023 року поблизу н.п. Новокалинове Покровського району Донецької області під час оборони рідної країни військовослужбовець ЗСУ, старший солдат Сергій Собченко загинув.

23 листопада черняхівці з усіма військовими почестями попрощалися із Героєм, чиє ім’я тепер навіки вписане в історію боротьби сучасної України за волю свого народу.

Вічна пам’ять і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь