Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Богуш Віктор Леонідович

Дата: 14.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

БОГУШ

Віктор Леонідович

штаб-сержант

26.09.1975 - 24.12.2023 рр.

Віктор Богуш народився 26 вересня 1975 року в селі Хочино Олевського району Житомирської області. Згодом родина переїхала в смт Черняхів. Тут Віктор став школярем Черняхівської середньої школи. Навчання давалось легко, тож закінчив школу із гарним атестатом. Потім обрав фах інженера-механіка, спеціальність «Механізація сільського господарства» в Житомирській державній агроекологічній академії.

Після академії була строкова служба в армії та ще 7 років служби в одній із військових частин Житомирської області.

Коли звільнився, працював на різних цивільних роботах. Але у 2017-2018 роках знову став до лав захисників України: брав активну участь в Антитерористичній операції на сході нашої країни. За вірність військовій присязі та народу України отримував відзнаки та нагороди, мав статус учасника бойових дій.

У лютому 2022 року, коли ворог розпочав повномасштабне вторгнення, Віктор Богуш одним із перших пішов добровольцем на фронт. Приклад батька наслідував і його син.

Про важкі воєнні будні Віктор розповідав мало – беріг рідних від зайвих хвилювань. Штаб-сержант Збройних Сил України Віктор Богуш із позивним «Прапор» був командиром підрозділу спеціального призначення, тому разом з побратимами постійно перебували в зоні підвищеної небезпеки.

Під час безпосередньої участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, з метою виконання службових завдань, виявивши стійкість і мужність, 24 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області Віктор Богуш отримав поранення, несумісні з життям. Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. 

В Героя залишилась матір, син та брат.

 

Вічна пам'ять Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь