Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

День пам'яті: Героїзм українців у часи темряви Другої світової війни

Дата: 14.05.2024 12:10
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Сьогодні, у День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, ми вшановуємо неймовірний героїзм та людяності тих, хто став на захист інших у найтемніші часи.

Під час війни, коли нацистський режим приніс страшні репресії та геноцид єврейському народу, багато українців виявили величезну мужність та готовність ризикувати власним життям, щоб врятувати невинних людей.

Цей день є важливим символом визнання тих, хто, навіть у найскладніших обставинах, виявив надзвичайну сміливість та безкорисливість. За цими іменами стоять тисячі історій врятованих життів, кожна з яких є свідченням непохитної віри у людську доброту.

2 тисячі 659 українців та українок були визнані Праведниками народів світу. Їхня відвага та самопожертва відкрили світло надії у серцях тих, хто опинився на межі загибелі. Їхні дії нагадують нам, що навіть у найтемніших часах, людство здатне на величезні вчинки доброти та милосердя.

Сьогодні ми вшановуємо цих героїв і обіцяємо не забувати їхню жертовність. Їхня спадщина залишається нагадуванням про те, що навіть перед обличчям величезних випробувань, людське серце здатне на найвищі прояви солідарності та любові до ближнього.

Нація, яка пам'ятає своїх героїв і вшановує їхню пам'ять, заслуговує на повагу та подяку. Сьогодні ми стоїмо пліч-о-пліч, обіцяючи не допустити повторення страшних злочинів минулого, і присягаючи, що будемо продовжувати боротьбу за мир і справедливість у світі.

День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, нагадує нам про те, що найбільші випробування можуть випробувати не тільки нашу міць, але й нашу здатність до милосердя і співчуття. Нехай їхні вчинки стануть назавжди вічним джерелом натхнення для нас у нашому прагненні до світлого майбутнього.

 

Джерело: сайт Житомирської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь