Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

11 травня – День пам'яті Володимира Войтовича та Юрія Голяченка

Дата: 11.05.2024 08:00
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Сьогодні минає рік, як клятий російський ворог забрав життя наших мужніх земляків – Володимира Войтовича з Черняхова і Юрія Голяченка із Селянщини.

 

Ці мужні чоловіки були справжніми патріотами, мали великі добрі серця, вболівали за долю України і тому не змогли дозволити окупанту топтати нашу землю.

 

ВОЙТОВИЧ Володимир Сергійович у перший день повномасштабного вторгнення прийняв самостійне рішення захищати свою країну від ворога, який так підло обстрілював Україну. З лютого 2022 року добровольцем у складі 95 окремої десантно-штурмової бригади пішов на фронт. Потім приєднався до 77 ОДШБ.

Більше року боротьби у найгарячіших місцях фронту. Молодший сержант Володимир Войтович героїчно загинув 11 травня 2023 року в місті Бахмут Донецької області. Того дня, щоб допомогти своїм побратимам і налагодити зв'язок, який вийшов із ладу через щільні обстріли противника, начальник зв’язку Володимир Войтович сам, попри підвищену небезпеку для життя, пішов лагодити обладнання. Дуже швидко знову почався артилерійський обстріл… На жаль, для молодшого сержанта ЗСУ Володимира Войтовича він став останнім.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Войтовича Володимира Сергійовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

ГОЛЯЧЕНКО Юрій Петрович був призваний до лав Збройних Сил України 23 грудня 2022 року. Після проходження військової підготовки, заступник командира бойової машини навідник- оператор 1 механізованого відділення, 3-го механізованого взводу, 9-ї механізованої роти, 3-го механізованого батальйону захищав Україну на сході…

Сержант Голяченко Юрій Петрович загинув 11 травня 2023 року під час штурмових дій на Донеччині поблизу населеного пункту Дубово-Василівка.

 

Ми ніколи не забудемо подвиги Героїв!

Висловлюємо щирі слова співчуття та підтримки рідним та близьким, які втратили найрідніших людей на війні.

Помолімося за упокій душ захисників, які віддали життя стоячи на захисті нашої держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь