Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Горбатюк Сергій Петрович

Дата: 08.05.2024 09:00
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

ГОРБАТЮК

Сергій Петрович

старший сержант

Сергій Горбатюк народився 26 квітня 1979 року в  смт Черняхів Житомирської області. Тут пішов у школу. На «відмінно» закінчив 9 класів Черняхівської середньої школи. Після цього вступив на навчання до Вінницької області, в Гайсинське медичне училище на спеціальність «лікувальна справа». В 1998 році Сергій отримав кваліфікацію фельдшера.

Першим місцем роботи став ФАП у с. Щербини Черняхівського району. Через рік молодий чоловік пішов на строкову військову службу, військова частина А0799. Після демобілізації працював у Черняхівській районній лікарні рентгенолаборантом.

Після створення власної сім`ї Сергій змінив роботу, адже молода сім`я, в якій народився маленький син, потребувала більших фінансових витрат. Так Сергій став будівельником у Києві. А кожну вільну хвилину присвячував сину, в якого вкладав усю душу.

Як повернувся в Черняхів і до повномасштабного вторгнення Сергій Петрович працював на місцевому підприємстві ТОВ «СІ-ЕН-АЙ».

24 лютого 2022 року, щойно почувши про початок повномасштабного вторгнення, Сергій Горбатюк взяв свої документи і пішов до ТЦК та СП. Про своє рішення стати на захист України рідним повідомив вже після цього. На сльози найрідніших твердо відповів: «Чекать не буду, поки окупанти прийдуть сюди. Якщо не я, то хто?»

З того часу Сергій Горбатюк в складі 31-ї штурмової бригади пройшов багато найважчих ліній фронту. Був на Запорізькому, Дніпропетровському напрямках. Під Авдіївкою взяв у полон двох російських військових. Особливо складними були бої під Кураховом, н.п.Єлизаветівка.

Старший сержант ЗСУ Сергій Горбатюк під час ведення бойових дій отримав дві контузії. Лікувався – і знову на фронт: «Там мої побратими».

За два роки успішного виконання різних бойових завдань відважного захисника кілька разів нагороджували медалями та відзначили Почесною грамотою керівники військової частини. Він отримав статус учасника бойових дій.

У березні 2024 року Сергій Петрович вперше за два роки війни був у відпустці. Ділився з рідними тільки гарними новинами, адже завжди був позитивно налаштований на Перемогу. А ще не хотів, щоб вони зайвий раз хвилювались, адже над усе хотів захистити їх від усього зла.

За кілька днів після повернення на фронт Сергій Горбатюк під час активного обстрілу з боку ворога отримав важкі поранення та був госпіталізований у шпиталь. На жаль, попри молитви рідних, мужній захисник України, старший сержант Сергій Горбатюк помер 30 березня 2024 року.

З військовими почестями полеглого Героя поховали на кладовищі в рідному Черняхові.

Вічна слава і пам'ять Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь