Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Всесвітній тиждень імунізації в КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги"

Дата: 29.04.2024 14:59
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

З 24 по 30 квітня триває Всесвітній тиждень імунізації. До заходів, спрямованих на підвищення усвідомленості про важливість вакцинації як ефективного засобу захисту від інфекційних хвороб, долучився і КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Черняхівської селищної ради.

Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від 10 небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. Дорослі повинні кожні 10 років ревакцинуватися від дифтерії та правцю. Вакцинація за цим календарем, а також від COVID-19 гарантована державою. Медичний заклад забезпечений всіма 10 вакцинами від хвороб, перелік яких входить до календаря щеплень. Діти та дорослі можуть вакцинуватися від таких хвороб безоплатно. У цей воєнний час дуже важливо убезпечити себе, своїх дітей і оточуючих від хвороб, які можна попередити.

Напередодні була проведена нарада з лікарями та медичними сестрами щодо важливості повноти отримання щеплення відповідно до Національного календаря щеплень.

Фото без описуФото без опису

Особливу увагу присутніх зосереджено на вакцинації від кашлюка, який в Україні знову стає актуальною проблемою. За перші два місяці 2024 року випадки захворювання кашлюком значно зросли порівняно з попереднім роком. Вакцинація є основним засобом профілактики цієї хвороби.

Бережіть себе та своїх рідних! Вакцинуйтеся вчасно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь