Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

У Черняхівській селищній раді відбулась зустріч із родинами загиблих захисників України для спільного обговорення питання увіковічення пам’яті Героїв

Дата: 29.03.2024 08:04
Кількість переглядів: 1085

У Черняхівській селищній раді відбулась зустріч із родинами загиблих захисників України для спільного обговорення питання увіковічення пам’яті Героїв.

Зустріч пройшла у формі діалогу, де кожен мав можливість поставити питання чи висловити свої пропозиції.Фото без опису

Заступник директора департаменту регіонального розвитку - начальник управління регіонального розвитку та містобудівного кадастру Житомирської ОДА Віктор Мединський поінформував присутніх про особливості законодавства з питань містобудування та важливість фахового підходу до вибору місця розташування тематичного меморіального комплексу або Алеї слави. Віктор Христофорович також зауважив, що створення такого типу меморіального комплексу обов’язково має бути із залученням багатьох фахівців – архітектора, психолога, скульптора, і , звичайно, громадськості.

Фото без описуФото без опису

 

Головний спеціаліст відділу культурно-мистецьких установ Управління культури та туризму Житомирської ОДА Алла Бондарчук виступила перед рідними полеглих захисників з наочною презентацією важливості створення саме такого меморіалу, який має бути наповнений змістом і викликати емоції у тих, хто приходитиме до нього.

«Це має бути сакральне для українців місце, яке б надихало на розвиток своєї громади і країни. Місце незгасної пам’яті і вдячності нових поколінь. Тому до вибору місця, а потім і ескізу пам’ятного знаку, монумента чи меморіального комплексу потрібно підходити обдумано.» - сказала Алла Іванівна.

Фото без опису

 

Начальник відділу містобудування та архітектури Світлана Купчук презентувала варіант розміщення такого меморіалу на центральній алеї в парку ім.Т.Г.Шевченка.Фото без опису

«Втрата рідних – це біль, який не гоїться. Але життя триває і по завершенні війни на центральній площі містечка знову звучатиме музика і будуть народні святкові гуляння, як це було раніше. Тут Будинок культури – центр активного культурного дозвілля. Тому для розміщення місця увіковічення пам’яті Героїв доцільніше обрати не центральну, завжди шумну площу, а більш спокійне і водночас доступне та помітне для всіх місце.» - підсумувала Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук.

Присутні рідні загиблих захисників України майже одноголосно погодились із тим, щоб обрати місцем розташування місця пам’яті Героїв в парку Т.Г.Шевченка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь