Відбулася нарада з відповідальними особами за організацію харчування в закладах освіти громади
26 березня 2024 року в конференц-залі відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради відбулася нарада з відповідальними особами за організацію харчування в закладах загальної середньої освіти, в закладах дошкільної освіти, медичними сестрами, кухарями.
У нараді взяли участь представники Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Лариса Зембицька та Леонід Жовтовський, в.о.начальника відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради Надія Кирийчук, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Олена Швенко.
Лариса Зембицька, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, ознайомила присутніх з нормативними документами щодо організації гарячого харчування в закладах освіти, детально проаналізувала основні вимоги до харчоблоків, меню, приготування страв, ведення документації тощо.
Леонід Жовтовський, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, звернув увагу на необхідність ведення системи HACCP, мета якої - аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.
Нарада пройшла у дружній, невимушеній атмосфері, на запитання присутніх було надано лаконічні, вичерпні відповіді.
Усі присутні усвідомили, що одне з основних завдань в організації освітнього процесу закладів освіти Черняхівської селищної ради – забезпечення безпечного та якісного харчування здобувачів освіти та дошкільнят.