Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

У Черняхові чотири сім’ї полеглих у боях за волю та незалежність України захисників отримали посмертні нагороди Героїв. ФОТО

Дата: 21.03.2024 14:00
Кількість переглядів: 161

 

Фото без опису

Відповідно до Указу Президента «Про відзначення державними нагородами», за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено:

 

Штаб-сержанта УСЕНКА Володимира Анатолійовича.

Орден полеглого Героя отримали дружина Наталія Петрівна, сини Владислав та Віталій, донька Дарина.

 

Старшого солдата ГОРШКАЛЬОВА Ярослава Михайловича.

Нагороду Героя отримала мама – Сидоренко Галина Євгенівна.

 

Солдата ЮХИМЧУКА Віктора Васильовича.

Нагороду Героя отримали мама Людмила Володимирівна і тато Василь Станіславович.

 

Солдата БАШИНСЬКОГО Максима Анатолійовича.

Орден онука-Героя отримала бабуся Анна Арсентіївна.

 

Висловивши глибоку шану і вдячність, почесні посмертні військові нагороди родинам полеглих Героїв сьогодні вручили Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук, заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович і завідувач структурного підрозділу «Ветеранський простір», голова Черняхівської районної спілки ветеранів Костянтин Мікушин.

 

Штаб-сержант УСЕНКО Володимир Анатолійович

Народився 5 вересня 1974 р у багатодітній родині с.Росівка Черняхівського району Житомирської області. Після навчання в місцевій школі здобув освіту в СПТУ №14 м.Житомир. Потім була строкова служба у військово-морському флоті ЗСУ в Севастополі.

Коли повернувся в рідне село, працював на землі: вирощував хліб в КСП «Росівське». Разом із дружиною Наталією народили і виховали двох синів і доньку, побудували дім, посадили великий сад. А ще мали повагу серед односельців за працелюбність, відповідальність та добру вдачу. Останнім часом чоловік працював на гранітному кар’єрі. А в перший день повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, разом зі своїми синами Владиславом та Віталієм пішли захищати українську землю і народ від ворога.  

4 квітня 2022 року під час наступальних дій поблизу населеного пункту Кам`янка Харківської області, внаслідок ведення противником мінометного обстрілу Усенко Володимир Анатолійович загинув, захищаючи Україну до останнього подиху.

 

Старший солдат ГОРШКАЛЬОВ Ярослав Михайлович

Ярослав Горшкальов  народився 30 вересня 1979 року в с. Мала Горбаша Черняхівського району Житомирської області. Тут пішов до початкової школи. З 5 класу навчався в школі с.Велика Горбаша. Потім навчався в професійно-технічному училищі №6 м. Житомир, отримав професію «Електрогазозварник». Деякий час працював за фахом. Мав досвід роботи у Житомирському національному агроекологічному університеті на посаді робітника з експлуатації та обслуговування котельні. З 2019 року на посаді слюсаря-ремонтника трудився в ТОВ «Житомирський молочний завод».

Після повномасштабного вторгнення Ярослав Горшкальов був призваний по мобілізації до лав ЗСУ. За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони. Функціональні обов’язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед побратимів.

Старший солдат Ярослав Горшкальов загинув 16 травня 2023 року в м. Бахмут Донецької області. Воїн залишив цей світ з честю, гідно, безстрашно, як великий син свого народу.

 

Солдат ЮХИМЧУК Віктор Васильович

Юхимчук Віктор Васильович народився 24 вересня 1991 року в смт Черняхів Житомирської області.

З 1997 року навчався в Черняхівській гімназії. Був завжди добрим, чуйним, відповідальним. Після 9 класу вступив до Головинського училища, щоб отримати спеціальність будівельника. Здібний студент свій диплом отримав у 2010 році. У 2013 році почав працювати висотником на ТОВ «Хорос»: на висоті протягували лінії електромереж. Хоч важка була робота, проте Віктору це подобалося, працював по всій Україні до 2020 року.

У січні 2020 року влаштувався працювати оператором на ТОВ «МЕКОПРІНТ», щоб бути ближче і допомагати батькам.

У травні 2022 року Віктора призвали до лав ЗСУ. Він з гордістю пішов захищати Україну, бо завжди був патріотом своєї держави. 20 червня 2023 року під час бойових дій біля населеного пункту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області Віктор Васильович загинув як Герой.

 

Солдат БАШИНСЬКИЙ Максим Анатолійович

Молодому Героєві було тільки 19…

Максим Башинський народився 31 липня 2003 року в с.Велика Горбаша Черняхівського району Житомирської області. Хлопець дуже рано став сиротою: з дворічного віку його виховували бабуся і дідусь. Попри всі труднощі долі, Максим виріс світлим і добрим юнаком, який з радістю допомагав не тільки рідним, а й сусідам та друзям.

Товариський, завжди усміхнений і позитивний, на нього завжди можна було покластись - так згадують про Героя всі, хто його знав.

Після закінчення місцевої Великогорбашівської школи I-II ступенів, юнак навчався в училищі в Житомирі, чесно працював і планував майбутнє. Все змінила війна. Ще зовсім юний, 19-річний Максим прийняв рішення стати на захист України, щоб вигнати ворогів із нашої країни. У травні 2023 року він підписав контракт і вступив до лав ЗСУ.

На превеликий жаль, життя молодого воїнав обірвалось 14 липня 2023 року в районі н.п. Мар'їнка Донецької області.

 

Співчуваємо усім родинам, які втратили близьких на війні. Пам'ять про Героїв не згасне, допоки вона житиме в наших серцях.

 

Вічна слава захисникам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь