Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

В Черняхові відбулося вручення посмертних військових нагород родинам двох полеглих Героїв

Дата: 05.03.2024 13:00
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Сьогодні в Черняхові відбулося вручення посмертних військових нагород родинам двох полеглих Героїв. Цю почесну місію виконали Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук та заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович.

 

Відповідно до Указу Президента «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено таких військовослужбовців:

  • рядового ІВАНИЦЬКОГО Юрія Васильовича. Орден Героя отримали син воїна Олег Юрійович, мама Ганна Мілетівна, дружина Людмила Андріївна.

 

  • солдата БОЖЕНКА Віктора Леонідовича. Посмертну нагороду Героя отримали батьки – Раїса Володимирівна і Леонід Миколайович, дружина Вікторія Юріївна та діти воїна.

 

 

Іваницький Юрій Васильович

Юрій Іваницький народився 17 вересня 1972 р.н. в с.Селець Черняхівського району. Згодом родина переїхала в Черняхів. Юрій навчався в Черняхівській середній школі, потім вивчав технології виробництва ковбасних виробів у фаховому училищі при Київському державному м’ясокомбінаті. Згодом була служба в армії в прикордонних військах і перша в його житті війна – в Нагірному Карабасі. На щастя, звідти він повернувся додому живим.

Після повернення Юрій одружився. Разом із дружиною виховали дітей, тішились онучками. Все життя чесно працював у мирній професії.

Після повномасштабного вторгнення Юрій став на захист України: 05 березня 2022 року мужній доброволець поповнив ряди Збройних Сил України. Пройшов нетривале навчання і разом із побратимами відбув на східний фронт. Серед пекельних обстрілів захисники були в Сєвєродонецьку, тримали лінію оборони в м.Лиман. Рядовий Юрій Іваницький був помічником гранатометника.

Герой загинув 25 квітня 2022 року в районі н.п. Зарічне Донецької області.

 

Боженко Віктор Леонідович

Віктор Боженко народився 09 травня 1990 року в селі Сліпчиці Черняхівського району Житомирської області.

В 2005 році закінчив 9 класів Головинської гімназії. Вступив до Головинського ВПУ НТ, де в 2008 році отримав професію маляра-штукатура, а в 2010 році за освітньо-професійною програмою підготовки «Інженерна механіка» отримав диплом молодшого спеціаліста.

В 2013 році зі своєю обраницею Вікторією створили власну сім`ю. В шлюбі народилося двоє дітей: донька Каріна і син Олександр.

У 2015 році Віктор Леонідович пішов захищати нашу країну в АТО. В 2016 році був звільнений в запас.

Після повномасштабного вторгнення, в березні 2022 року, солдат Віктор Боженко призваний до служби у військову частину А4044. Він не мав сумнівів у тому, що українську незалежність потрібно захищати.

Загинув Герой 22 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Весела Долина Донецької області.

 

Дякуємо Героям за Україну! Вони віддали життя за волю та незалежність своєї країни, зупиняючи ворога. 

Дякуємо батькам, які виховали справжніх патріотів, чиї імена назавжди вписані в історію нашої держави.

Світла пам’ять нашим Героям!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь