Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Ганюк Микола Григорович

Дата: 28.02.2024 09:00
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

ГАНЮК

Микола Григорович

старший солдат

05.01.1974 – 21.01.2024 рр.

 

Микола Ганюк народився 05 січня 1974 року в смт Черняхів Житомирської області. Навчався в Черняхівській неповносередній школі, яку закінчив у 1989 році.

Після навчання в Головинському училищі, в 1992 році отримав фах «Електрогазозварника четвертого розряду». Тривалий час працював у КСП «Україна-Черняхів-1».

Микола Григорович двічі створював свою сім’ю. У першому шлюбі народився його син Богдан, в другому – донька Катерина. Чоловік завжди приділяв увагу дітям, за що вони його дуже любили. А ще був справжнім господарем: майстрував, працював на землі, при цьому тримаючи немале домашнє господарство. Коли розпочалась повномасштабна війна, чоловік пішов до військкомату, однак тоді його не взяли, записавши особисті дані та повідомивши, що в разі потреби йому зателефонують.

У січні 2023 року старший солдат Микола Ганюк став на захист Україну в складі ЗСУ. Мужній чоловік до останнього подиху боровся за свій народ і соборну державу. Після попередньої військової підготовки, воїн разом із побратимами з військової частини А4773 вирушив на передову. Там проявив усі якості справжнього захисника – мужність, надійність, витримку, вірність своєму народові. За це його поважали товариші по зброї та дали позивний «Батя».

У серпні 2023 року під час виконання бойового завдання біля н.п.Рівнопіль на Донеччині Микола Григорович отримав множинні осколкові поранення внаслідок артилерійського обстрілу та скидання «вогів» противника з дронів. Після лікування він знову рвався на фронт: «Там мої хлопці. І я їм потрібен». І знову Донеччина: Авдіївка, Бахмут, Шевченкове… Гранатометник Микола Ганюк, попри наслідки поранень, не відступав від своєї мети – вибороти Перемогу для своєї країни.

Під час виконання обов’язку військової служби при захисті Батьківщини 21 січня 2024 року поблизу н.п. Новомихайлівка Покровського району Донецької області наш захисник прийняв свій останній бій, віддавши за Україну власне життя...

В цей чорний день Україна втратила ще одного відданого та відважного сина, а дружня родина Ганюків осиротіла, навіки втративши дорогого чоловіка, батька, дідуся, доброго господаря, справедливого і надійного друга.

Полеглого Героя Миколу Ганюка Черняхівська громада, дякуючи за захист, провела до місця його вічного спочивання з усіма військовими почестями.

 

Вічна памʼять і слава Воїну, який захищав Україну і кожного з нас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь