Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Фещук Віктор Васильович

Дата: 26.02.2024 14:30
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

ФЕЩУК

Віктор Васильович

солдат

26.02.1972 – 06.11.2022 рр.

 

Віктор Фещук народився 26 лютого 1972 року в смт Черняхів Житомирської області. Батько – Василь Фещук – працював інкасатором в Черняхівському районному вузлі зв’язку, мати – Антоніна – була бухгалтером на цьому ж підприємстві.

Віктор навчався в Черняхівській неповносередній школі, після закінчення якої отримував освіту в Козятинському вищому професійному училищі залізничного транспорту за спеціальністю «помічник машиніста електровоза».

В 1990-1992 рр. Віктор Васильович проходив строкову військову службу в Архангельській області на космодромі «Плесецьк». Це був час розвалу радянського союзу, тому коли під час повномасштабного вторгнення солдат Віктор Фещук став на захист України, він прийняв присягу на вірність українському народові.

Після армійської служби декілька років працював в охоронній службі швидкого реагування в м.Житомир та на залізничній станції Горбаші Південно-Західної залізниці.

Згодом Віктор одружився, в шлюбі народились дві доньки – Алла і Вікторія. А у червні 2023 року у Віктора Васильовича народився онук Назар, якого, на превеликий жаль, дідусеві так і не судилось побачити…

Віктор Фещук від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов у військкомат: «Буду захищати свою землю!». Однак, за станом здоров’я йому кілька разів відмовляли. Цілеспрямований чоловік згодом таки домігся свого і став у стрій разом із іншими захисниками України у вересні 2022 року. Службу проходив у 30-й окремій механізованій бригаді в районі населеного пункту Курдюмівка під Бахмутом Донецької області. Постійні щільні артилерійські обстріли зі сторони росії, на жаль, обірвали не одне життя захисників України.

У листопаді 2022 року Віктор Васильович більше не вийшов на зв'язок із рідними.

Понад рік невідомості та марної надії родини. Тіло безвісти зниклого солдата Віктора Фещука вдалося встановити за даними ДНК-експертизи восени 2023-го. За офіційними даними, солдат Віктор Васильович Фещук героїчно загинув під час оборони України в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області 06 листопада 2022 року.

7 лютого 2024 року, після тривалих судово-медичних експертиз та процедури ексгумації, полеглого Героя відспівали у Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері та поховали на кладовищі в рідному Черняхові.

Земляки зустріли загиблого Героя навколішки, віддаючи йому останню шану, бо у їхній пам’яті він залишився щирим, привітним, скромним, добрим та працьовитим чоловіком.

Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь