Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Довга дорога додому: в Черняхові попрощались із Героєм Віктором Фещуком

Дата: 07.02.2024 15:30
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Віктор Фещук від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов у військкомат: «Буду захищати свою землю!». Однак, за станом здоров’я йому кілька разів відмовляли. Цілеспрямований чоловік згодом таки домігся свого і став у стрій разом із іншими захисниками України. Відважні воїни відбивали атаки ворога на Донецькому напрямку. Та вже за кілька місяців, у листопаді 2022-го, зв'язок із Віктором Васильовичем обірвався.

Понад рік невідомості та марної надії родини. Тіло безвісти зниклого солдата Віктора Фещука вдалося встановити за даними ДНК-експертизи восени 2023-го. За офіційними даними, солдат Віктор Васильович Фещук героїчно загинув під час оборони України в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області 06 листопада 2022 року.

Сьогодні керівництво громади, рідні, друзі, сусіди, знайомі та вдячні земляки змогли проститись із нашим Героєм навіки, молячись за упокій його душі у Царстві Небеснім…

Черняхівці зустріли загиблого Героя навколішки, віддаючи йому останню шану, бо у їхній пам’яті він залишився щирим, привітним, скромним та працьовитим чоловіком.

Останнє прощання біля батьківської домівки, спільна молитва за світлу душу невинно вбитого вояка – і велелюдна траурна процесія під звуки похоронної музики пройшла до Кафедрального храму на честь Почаївської ікони Божої Матері. Чин похорону загиблого воїна очолив архієпископ Житомирський і Поліський Володимир у співслужінні з духовенством.

Під військові залпи та мелодію Державного Гімну полеглого воїна поховали на місцевому кладовищі. А національний стяг, яким було вкрито домовину, зі словами вдячності за мужнього захисника і щирого патріота передали матері загиблого.

У невтішному горі залишились батьки, сестра, доньки і маленький онучок, якого дідусь так і не побачив…

Черняхівська селищна рада висловлює щирі співчуття усій родині.

Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь