Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк в Черняхові ознайомився з роботою ліцеї в контексті воєнних викликів

Дата: 02.02.2024 14:03
Кількість переглядів: 453

Перебуваючи з робочою поїздкою у Черняхівській громаді, начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк відвідав заклади середньої освіти, що розташовані в селищі, – ліцеї №1 і №2. Мета поїздки – ознайомитися, як працюють навчальні заклади в контексті воєнних викликів. А це насамперед безпека дітей.

Фото без опису

На території ліцею №2 є укриття, яке відповідає всім нормам цивільного захисту. Тут наявне опалення, на випадок перебоїв з електропостачанням  – генератор, окремі кімнати для дітей різних вікових груп, у тому числі для дошкільнят з місцевих дитсадків, які знаходяться зовсім поруч. Виконані оздоблювальні роботи, облаштовані санвузли, є питна і технічна вода. В укритті площею 600 квадратних метрів може перебувати одночасно до 1200 людей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У Черняхівському ліцеї №2 навчається  20 учнів з особливими освітніми потребами у 12 інклюзивних класах. Заклад має ресурсну кімнату, яка забезпечена всім необхідним для проведення корекційно-розвиткових занять. Сучасний освітній простір нової української школи (НУШ) ліцею є  багатофункціональним, інклюзивним, креативним, оснащеним новітніми технологіями, що допомагає учням не тільки у навчанні, а й стати учасниками та переможцями різних обласних і Всеукраїнських конкурсів.

Фото без опису

Юрій Тарасюк поспілкувався з педагогічним колективом та оглянув матеріально-технічну базу ліцею №1 – класні кімнати, музей бойової слави, їдальню, медичний кабінет та інші приміщення.   

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

До слова, за результатами  2022 – 2023 н. р., ліцей №1 визнаний кращим навчальним закладом Черняхівської громади. Його учні отримали 21 призове місце на обласному, 3 – на всеукраїнському етапах олімпіад з базових навчальних дисциплін, 4 учнів стали призерами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт за програмою МАН, а 2 – переможцями всеукраїнського. Протягом років збірна команда ліцею тримає першість в Спартакіаді школярів Черняхівської територіальної громади. Торік учні захищали честь області, здобувши у Всеукраїнському фізкультурно-патріотичному фестивалі «Козацький гарт»  8-ме місце.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Принагідно очільник району подякував директорам ліцеїв – Валентині Каллер та Вікторії Пироговській, освітянам за щоденну сумлінну і надзвичайно важливу працю задля майбутнього наших дітей.

 

Джерело: сайт Житомирської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь