Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Військовослужбовцям ЗСУ та родинам полеглих Героїв вручили військові відзнаки

Дата: 18.01.2024 14:28
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Сьогодні в Черняхові родини трьох полеглих захисників України отримали нагороди своїх рідних, які віддали життя за волю українського народу. Нагороди вручили голова Черняхівської селищної ради Наталія Ревчук і заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович.

 

Солдат ЯНЕНКО Володимир Віталійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). Нагороду отримала мама Героя – Ніла Йосипівна.

Яненко Володимир Віталійович народився 16 листопада 1977 року вбагатодітній дружній родині у с. Малинівка на Черняхівщині. Був люблячим сином, а для друзів і знайомих - добрим і відповідальним товаришем.

44-річний Володимир Віталійович 5 березня 2022 року пішов захищати Україну. Загинув 30 квітня 2022 року під час участі в бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії поблизу Авдіївки Донецької області.

 

Солдат КОСТЮК Володимир Леонідович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду вручили мамі Героя – Вікторії  Михайлівні.

Володимир Костюк – молодий Герой нашого часу, наш земляк, який народився 3 квітня 1999 року в с. Дівочки. Був бажаною дитиною і єдиним сином у матері. Коли хлопчику виповнилось 4 роки, він втратив батька.

Після закінчення школи вступив до Головинського ВПУНТ, але прагнув працювати і бути самостійним, тому обрав роботу замість навчання.

З першого дня повномасштабної війни росії проти України Володимир прийняв самостійне рішення і добровольцем пішов захищати незалежність та територіальну цілісність своєї держави.

Російські окупанти обірвали життя 23-річного Героя під Донецьком, 20 червня 2022 року.

Володимир Костюк навіки залишиться прикладом зразкового виконання військового обов’язку, прикладом мужності та героїзму, стійкості та рішучості українського воїна.

 

Штаб-сержант СМОЛИЧ Сергій Валентинович нагороджений орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно). Нагороду отримали мама Героя Ольга Кіндратівна та син Максим.

Смолич Сергій народився 01 березня 1975 р. в с. Блажове на Рівненщині. З часом сім’я повернулась до батьківського будинку в село Жадьки. Тут пройшли щасливі роки дитинства і юності Сергія.

Після строкової служби навчався в школі прапорщиків міста Бердичева. В 2015 - 2016 брав участь в АТО. Визволяв Слов'янськ, Краматорськ, Мар'їнку, Щастя, Авдіївку у складі 13-го батальйону 95 аеромобільної бригади. 

Певний час працював за кордоном. З перших днів повномасштабного вторгнення рашистів повернувся із-за кордону і вже 26 лютого вступив до лав Збройних Сил України. Захищав і звільняв Макарів Київської області. Після звільнення Київщини було сформовано 46 аеромобільну десантну бригаду, в якій зайняв посаду командира зенітно-артилерійського взводу другого батальйону. Брав участь у звільненні Херсонської області та Херсону. За це був відзначений командуванням медаллю "За мужність в бою". Після визволення Херсонщини бойовий шлях проліг в Донецьку область. Це були гарячі точки міста Соледар, населеного пункту Васюківка, міста Курахове. І знову за мужність і героїзм, відповідальність і дисципліну нагороджений нагрудним знаком "За зразкову службу". За самовіддане виконання військових обов’язків Смолич Сергій Валентинович удостоєний ордена «За мужність» III ступеня. Це була остання прижиттєва нагорода Сергія Валентиновича.

Штаб-сержант Смолич Сергій Валентинович загинув 22 квітня 2023 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

 

Відповідно до наказу Міністра оборони України за особисту мужність та героїзм, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя відомчою відзнакою Міністерства оборони України – медаллю “За поранення” (важке) нагороджено військовослужбовців Збройних Сил України, наших земляків з Черняхівської громади.

 

Юхимець Сергій Віталійович з с.Андріївка отримав важке поранення під час захисту Батьківщини поблизу населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області.

Бондарчук Андрій Андрійович з Черняхова, виявивши мужність та героїзм під час боротьби з окупантами, отримав важке поранення біля населеного пункту Карпівка Краматорського району Донецької області.

Дорогі наші захисники! Дякуємо вам за ваш неоціненний особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість у захисті територіальної цілісності та суверенітету нашої країни. Ви всі – справжні Герої!

 

Слава і шана живим!

Вічна пам'ять полеглим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь