Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Васильченко Юрій Тимурович

Дата: 11.08.2023 10:00
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

ВАСИЛЬЧЕНКО

Юрій Тимурович

солдат

05.05.1996-15.05.2023 рр.

 

Юрій Васильченко народився 05 травня 1996 року в смт Черняхів Житомирської області.

Юрій рано залишився сиротою: за трагічних обставин загинула його мама. Тож з юних літ вихованням онука займалась його бабуся, яка навчила любити працю і поважати людей. А рідний дядько привив племіннику любов до музики та історії своєї країни.

Хлопець виріс по-справжньому мужнім чоловіком, надійним другом і братом, племінником і онуком, перемогами якого пишались усі. Гарні результати навчання спочатку в школі, потім у ВУЗі, перші місця у всеукраїнських конкурсах юних музикантів, - все це про досягнення Юрія.

А ще, як згадують рідні нашого захисника, Юра ніби дуже поспішав бути дорослим і незалежним. Щоб мати свої кошти і ще й допомагати бабусі, юнак, так і не закінчивши вищий навчальний заклад, пішов працювати. Разом із коханою дівчиною жили цивільним шлюбом, чекали на первістка. Збирались побратись, однак війна відтермінувала плани.

Юрій Тимурович Васильченко майже рік захищав нас і відвойовував у окупантів українські землі. Він з радістю ділився із рідними звістками про звільнення Ізюму, Балаклеї, Лиману... Потім було поранення і лікування, після якого – знову на фронт, до побратимів, щоб разом гнати ворогів із України.

Героїчний шлях молодого патріота трагічно обірвався 15 травня 2023 року біля н.п.Червонопопівка на Луганщині. Додому Герой повернувся з війни на щиті.

В Кафедральному храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері архієпископ Житомирський і Поліський Володимир із духовенством єпархії здійснили чин відспівування полеглого воїна-земляка Юрія Васильченка.

З військовими почестями громада разом із керівництвом, друзями і побратимами провела Героя до місця його вічного спочивання і розділила скорботу з рідними полеглого захисника.

Вічна пам'ять і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь