Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Іваницький Юрій Васильович

Дата: 31.07.2023 10:20
Кількість переглядів: 241

Фото без опису

ІВАНИЦЬКИЙ

Юрій Васильович

рядовий

17.09.1972 - 25.04.2022 рр.

Юрій Іваницький народився 17 вересня 1972 р.н. в с.Селець Черняхівського району. Згодом родина переїхала в Черняхів. Юрій навчався в Черняхівській середній школі, потім вивчав технології виробництва ковбасних виробів у фаховому училищі при Київському державному м’ясокомбінаті. Згодом була служба в армії в прикордонних військах і перша в його житті війна – в Нагірному Карабасі.

Після повернення додому Юрій одружився. Разом із дружиною виховали сина і доньку, тішились онучками. Все життя чесно працював: багато років за своїм фахом в м’ясопереробному цеху в КСП «Україна», а у вільний час господар був зайнятий біля свого обійстя. Найкращий син, чоловік і батько, найдійний друг і добрий сусід - таким був Юрій для всіх, хто його знав.

Після повномасштабного вторгнення Юрій став на захист України: 5 березня 2022 року мужній доброволець поповнив ряди Збройних Сил України. Пройшов нетривале навчання і разом з побратимами відбув на східний фронт. Серед пекельних обстрілів захисники були в Сєвєродонецьку, тримали лінію оборони в м.Лиман. Рядовий Юрій Іваницький був помічником гранатометника.

22 квітня того року солдат востаннє зателефонував дружині. Того чорного дня був важкий бій, після якого Юрій більше не вийшов на зв'язок із рідними…З кінця квітня 2022 року захисник Юрій Іваницький вважався зниклим безвісти. Більше року мама, дружина, діти, знайомі і близькі – всі вірили і молились про зустріч із дорогою людиною.

У липні 2023 року тіло воїна ідентифікували. Герой загинув 25 квітня 2022 року в районі н.п. Зарічне Донецької області.

24 липня 2023 року Черняхівська громада прощалась із мужнім захисником України, полеглим Героєм Іваницьким Юрієм Васильовичем. Рідні, близькі, представники місцевої влади і вдячні земляки прощалися із воїном, схиливши голови у скорботі та встеляючи квітами його останню дорогу.

Чин відспівування звершили священнослужителі в кафедральному храмі на честь ікони Почаївської Божої Матері Черняхова.

Під звуки Державного Гімну України і військового салюту полеглий захисник України Юрій Іваницький знайшов свій вічний спочинок у рідній землі.

Вічна пам`ять Герою!

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Іваницького Юрія Васильовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь