Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Відбувся благодійний гастрономічний ярмарок, присвячений річниці заснування Черняхівської селищної територіальної громади. ФОТО

Дата: 16.06.2023 17:13
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Сьогодні, 16 червня, в Черняхівському будинку культури провели благодійний гастрономічний ярмарок, присвячений річниці заснування Черняхівської селищної територіальної громади.

До відкриття гастрофестивалю усім присутнім свої оригінальні та запальні номери продемонстрували команди чирлідерів з Дівочківської і Бежівської гімназій, Селянщинського, Головинського, Андріївського та Черняхівських ліцеїв №1 і №2, а також свої вміння показали вихованці клубу айкідо "DOJO" (тренер - Майя Добжанська).

На свято завітали почесні гості: начальник управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації Анатолій Душко, головний спеціаліст відділу культурно-мистецьких установ Управління культури та туризму ОДА Алла Бондарчук.

«Після нашої Перемоги буде дуже багато охочих відвідати Україну і на власні очі побачити людей, яких вже ставлять за приклад для всіх. А разом із тим наші гості захочуть скуштувати автентичні українські страви. Тож бажаю цьому фестивалю процвітання і популярності, щоб якомога більше людей змогли відчути на смак українську оригінальну кухню і гостинність». – сказав Анатолій Олександрович.

Урочисто відкрила благодійний ярмарок «Гастроспадщина Черняхівщини» Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук, яка подякувала Збройним Силам України за можливість провести фестиваль, а також усім, хто долучився до організації ярмарку, хто готував найсмачніші українські страви, підготував і підтримав наших дітей під час виступів і загалом підтримував один одного.

Свої кулінарні родзинки презентували 16 старостинських округів громади. Унікальні страви для одних відомі з дитинства, а для інших стали справжнім кулінарним відкриттям.

 Гостям добре смакували грибна юшка і голубці, зрази і накрохмалені вареники, макаран і глотушка, студенець і завиванець, запашні пампушки і різноманітні млинці, картопляна бабка і налисники. А найголовніше дружня атмосфера, смачні страви, українська гостинність – це те, що об’єднало сьогодні всю громаду та залишиться в пам'яті надовго.

На карті кулінарних страв Черняхівської громади були позначені  автентичні страви, якими пригощали на гастрономічному святі.

Всі охочі могли скуштувати страви безкоштовно. По бажанню за блюдо гості донатили кошти в скриньки старостинських округів. Після підрахунку, всі кошти передали волонтерам на допомогу ЗСУ. Загалом зібрали 26321 грн, які витратять на потреби наших захисників. Окрім того, з аукціону продали пиріг на перемогу ЗСУ від Великогорбашівського старостату та «Ріг достатку» від господинь із Очеретянки.

Господині із Великогорбашівського старостинського округу, усі страви якого оцінили найкраще (4518 грн), отримали подарунок від організаторів свята – відділу культури та туризму Черняхівської селищної ради.

Дякуємо і підтримуємо ЗСУ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь