Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. ФОТО

Дата: 09.05.2023 08:17
Кількість переглядів: 109

Україна разом Європою 8 травня відзначає День пам'яті та примирення. З нинішнього, 2023 року, це День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Ввечері 8 травня в Черняхові відбулася традиційна скорботна хода і мітинг-реквієм «Допоки є життя, є вічна пам`ять!», який провели працівники Черняхівського будинку культури. Цьогоріч, враховуючи військовий стан і важливість дотримання заходів безпеки, завчасних оголошень в соцмережах про запланований захід не робили.

Керівництво Черняхівської громади, колективи відділів та комунальних установ селищної ради, освітяни, працівники культури і місцеві жителі з квітами та лампадками в руках пройшли до обеліску Слави в Черняхові.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів нинішні покоління вшанували всіх тих, хто поклав своє життя та здоров’я на вівтар Перемоги, хто виніс на своїх плечах пекло Другої світової війни, хто віддав своє життя в ім’я майбутнього та власною кров’ю захищав кожний клаптик рідної землі. Сьогодні цю важку, але дуже важливу місію - боротьбу проти окупанта - продовжили вже онуки і правнуки героїв того часу. Дякуємо і пам'ятаємо всіх!

Історія Другої світової війни нас вчить, що народ перемагає тоді, коли єдиний, разом захищає найдорожче - свободу на рідній землі.

У старостинських округах громади місцеві жителі теж віддали шану жертвам війни, поклавши квіти до могил загиблих солдатів і обелісків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь