Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

В Україну завезли небезпечний попкорн з-за кордону

Дата: 01.05.2023 15:55
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Житомирській області інформує про надходження інформаційного повідомлення системи RАSFF від 24 квітня 2023 року № 2023.2025 стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії (виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц», вул. Гоголівська, 1 А, 07408).

 

Попереджаємо операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Житомирській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте спеціалістів Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за тел. (068) 735- 02-36, (04134)4-13-42 або на електрону адресу chern_upr.dpss@ukr.net.та письмово проінформувати про виявлену невідповідність до 07.05.2023 року

Довідково: хлорпірифос застосовують в якості контактного інсектициду широкого спектра дії, серед симптомів отруєння ним – біль у животі та втрата гостроти зору (блювання, звуження зіниць, сльозотеча, тремор м'язів, сплутаність свідомості).

В організмі хлорпірифос розкладається ферментами ензимами і виводиться за кілька днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь